Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Langt fra prangende andet kvartal - bedring nærmer sig

3/7 07:38

Trods en pæn slutspurt og en stor amerikansk ordre var andet kvartal ikke ligefrem prangende for Vestas på ordrefronten. Selv om aktien langt fra er billig, venter en bedring i indtjeningen lige om hjørnet.

Det skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i en kommentar.

Vestas annoncerede i andet kvartal 14 ordrer på i alt 1802 megawatt (MW), hvoraf halvdelen af dem kom fredag på sidste dag i andet kvartal. Her sikrede særligt en stor amerikanske ordre på 423 MW, at sidste års annoncerede ordrer blev overgået.

Dertil følger Vestas' uannoncerede ordrer, der offentliggøres i forbindelse med vindmølleproducentens regnskab for andet kvartal. Her venter Sydbank ordrer på omkring 500 MW og en samlet ordreindgang for andet kvartal på cirka 2300 MW.

Den gennemsnitlige salgspris per MW estimerer analysechefen til 1,10 mio. euro.

Selv om både første og andet kvartal har været præget af et lavt antal ordrer, fornemmer Jacob Pedersen både høj kundeaktivitet, og at der er et niveauskifte til betydeligt højere aktivitet under opbygning.

- Derfor er vi ikke rigtig bekymrede over et enkelt kvartal med svag ordreindgang som det netop overståede. Vi forventer bedring, skriver han.

Det ændrer dog ikke på, at Vestas foruden at være presset på antallet af ordrer også påvirkes negativt af gamle projekter, der er indgået til lavere salgspriser.

- Lige nu er Vestas' indtjening stadig massivt negativt påvirket af, at selskabet afleverer projekter, som er vundet for år tilbage med lave salgspriser og efterfølgende eksploderede omkostninger, skriver Jacob Pedersen.

I de kommende kvartaler ventes den seneste tids prisjusteringer dog at slå igennem.

- I takt med at de næste kvartaler går, vil den seneste periodes massive salgsprisforhøjelser blive synlige i resultatopgørelsen og afdække et helt andet og langt højere indtjeningsniveau end det aktuelle, lyder vurderingen fra Jacob Pedersen.

Vestas vurderes videre ikke at blive påvirket af udfordringerne hos konkurrenten Siemens Gamesa, da de ifølge aktieanalysechefen i overvejende grad er selvforskyldte. I stedet kan det være en mulighed for at vinde markedsandele.

Samlet vurderes Vestas at kunne nyde attraktive kursstigninger i fremtiden som følge af selskabets markedsposition, vækstpotentialet og udsigterne til bedre indtjeningsniveauer.

.\\˙ MarketWire