Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Royal Unibrew vil skabe ny vækstplatform med hollandsk opkøb for 300 mio. euro

3/7 09:19

Royal Unibrew har købt sodavandsproducenten Vrumona fra hollandske Heineken for 300 mio. euro.

Det oplyser den danske bryggerikoncern i en meddelelse.

Opkøbet sker på gældsfri basis og ventes at bidrage positivt til indtjeningen per aktie i 2024.

Forventningerne til 2023 vil blive opdateret, når handlen er lukket, oplyses det videre. Det ventes at ske i september eller oktober i 2023, såfremt handlen godkendes af konkurrencemyndighederne.

- Vi er glade for at have indgået en aftale med Heineken om at købe Vrumona. Vrumona er en førende læskedriksproducent og kommer med en stærk lokal organisation, der gør den til et strategisk stærkt match for Royal Unibrew, siger administrerende direktør Lars Jensen i meddelelsen.

- Vrumona vil blive en ny vækstplatform for Royal Unibrew i det europæiske kontinent og ventes at skabe organisk indtjeningsvækst i de kommende år, fortsætter han.

Vrumona omsatte i 2022 for 200 mio. euro, og det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, lød på 25 mio. euro. Selskabet står bag mærker som Royal Club og Sisi og desuden tapper 7 Up og Pepsi for Pepsico.

Den hollandske læskedriksproducent hører til i den hollandske by Utrecht og har mere end 300 ansatte.

.\\˙ MarketWire