Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asiatiske Mærsk-kollegaer hjulpet af positiv analyse fra Citi

3/7 13:37

Mærsks asiatiske konkurrenter inden for containertransport har mandag haft en positiv første handelsdag i andet halvår, hvor noget af forklaringen for nogle af rederierne kan være en positiv analyse fra finanshuset Citigroup.

På børsen i Hongkong steg Cosco Shipping med 4,8 pct. til 7,40 Hongkong-dollar, efter at finanshuset har hævet sin anbefaling for aktien til "køb" fra "neutral" med et kursmål, der er løftet til 8,20 Hongkong-dollar fra 6,80 Hongkong-dollar.

Citigroup henviser til en ikke-krævende værdiansættelse og et positivt risiko/afkast-forhold.

En værdiansættelse på det laveste niveau i to årtier ser ud til i høj grad at tage højde for en priskrig og udfordrende udsigter, skriver analytikere heriblandt Kaseedit Choonnawat ifølge Bloomberg News.

Der henvises også til, at rederierne er blevet mere disciplinerede med hensyn til kapaciteten for at undgå en fuld priskrig.

Også den taiwanske konkurrent Evergreen Marine har fået løftet anbefaling, hvor det her er blevet til et løft på to trin til "køb" fra "sælg" med et kursmål på 135 Taiwan-dollar.

Ligeledes taiwanske Yang Ming Marine hæves til "neutral" fra "sælg" med et kursmål på 47 Taiwan-dollar.

Evergreen Marine er mandag endt med et plus på 9,6 pct. i 102,50 Taiwan-dollar, men Yang Ming steg 10 pct. til 69,30 Taiwan-dollar.

Stigningen til Evergreen Marine kommer i kølvandet af fredagens fald på mere end 40 pct., da der her fragik rettighed til udbytte på 70 Taiwan-dollar.

Tirsdag handles Yang Ming eksklusive udbytterettighed på 20 Taiwan-dollar.

Mandag over middag har Cosco Shipping ifølge Bloomberg News leveret foreløbige tal for årets første seks måneder, hvor det er blevet til et fald på 74 pct. i indtjeningen efter skat til 16,6 mia. yuan.

Bloomberg News har kun ét estimat for indtjeningen i første halvår, der lyder på 9,8 mia. yuan.

I årets tre første kvartaler dykkede indtjeningen efter skat også med 74 pct. til 7,13 mia. yuan.

.\\˙ MarketWire