Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk Mærsk-rival rammer over det ventede trods markant nedgang

4/7 07:36

Trods et fald på hele 74 pct. i nettoindtjeningen i de første seks måneder af 2023, så gik det bedre end ventet i andet kvartal for det kinesiske containerrederi Cosco Shipping.

Det siger flere analytikere ifølge Bloomberg News.

Og umiddelbart sendes aktien da også op med et plus på 4,5 pct. til 7,73 hongkongdollar.

Nedgangen var dog ventet af det statskontrollerede rederi. Fra Cosco selv lyder det, at lavere efterspørgsel blandt andet presser resultaterne.

Nettoindtjeningen faldt i årets første seks måneder til 16,6 mia. yuan svarende til 2,29 mia. dollar, skriver Bloomberg News. Det er 74 pct. mindre end for den tilsvarende periode sidste år, men tallene har rettet sig i andet kvartal og er landet over analytikernes forventninger. Det siger analytikere fra JPMorgan og Goldman Sachs efter offentliggørelsen af de foreløbige resultater.

- Seneste opsving i spotfragtraterne giver en vis optimisme forud for højsæsonen, påpeger analytikerne.

Indtjeningen i andet kvartal blev på 9,4 mia. yuan, oplyser Herbet Lu, analytiker hos Goldman Sachs, til Bloomberg.

- Vi tilskriver denne store vækst valutagevinster - og trækker man valutamedvinden fra, er det justerede nettooverskud på 6,9 mia. yuan svarende til Q1, skriver han i et notat.

I kølvandet på de foreløbige tal for årets første seks måneder har Parash Jain, der er analytiker hos HSBC, hævet anbefalingen af rederiaktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er sat til 9 hongkongdollar, hvilket er 22 pct. lavere end den aktuelle kurs.

.\\˙ MarketWire