Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank ser store vækstmuligheder i Pandora de næste 3-5 år

4/7 10:55

Dansk Bank hæver kursmålet for en aktie i Pandora med 30 kr. til 850 kr. og gentager sin købsanbefaling af aktien.

Det skriver Michael Vitfell-Rasmussen, der er analytiker i banken, i en analyse.

- Vi ser vækstmuligheder i de næste 3-5 år drevet af ekspansionen af butikker. Vi estimerer en gennemsnitligt årlige organisk salgsvækst (CAGR) på 7,5 pct. i 2023-25, og vækst i indtjeningen per aktie på 20,4 pct. drevet af højere marginer og aktietilbagekøb, siger analytikeren.

Pandora stiger 2,4 pct. tirsdag formiddag til 626,40 kr. - og Danske Banks kursmål ligger næsten 40 pct. højere. Af de analytikere, som Bloomberg News har data fra, er det da også Danske Bank, der ser det største kurspotentiale i aktien.

STORE VÆKSTMULIGHEDER I USA

Michael Vitfell-Rasmussen vurderer, at der er meget mere for Pandora at komme efter i USA. Og han mener, at der er potentiale for, at smykkeselskabet åbner flere butikker i det amerikanske.

- Vi estimerer konservativt over potentielt 250 nye konceptbutikker i USA, skriver han i analysen.

Baseret på udsigten for butiksåbningerne, estimeres det, at Pandora kan lægge 9 pct. omsætningsfremgang og 13 pct. oveni driften (EBiT) i 2026:

- Og endnu mere i det lange løb, hvor en fuld udrulning kan tilføre 13,5-15,3 mia. kr. i værdi, skriver Danske Banks analytiker.

KINA BØR LYKKES

Pandora har gennem flere år haft en plan om at "indtage" det kinesiske marked. Men corona satte en stopper for en relancering af smykke-brandet med total nedlukning af det kinesiske samfund flere gange - og planerne har samlet støv i skuffen.

Men i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der blev præsenteret i maj, sagde Pandoras topchef, Alexander Lacik, at man var klar til at forsøge igen

- Vi ser en positiv like-for-like vækst i Kina siden slutningen af marts - og det er lang tid siden, vi har set positiv vækst i Kina . Men det er fra et lavt udgangspunkt, sagde Alexander Lacik, til MarketWire.

- Som det ser ud nu, kan vi begynde med eksempelvis Shanghai - og så bliver det lidt "one-by-one". Det bliver blandt andet med nye reklamer, og det handler også om at uddanne personalet, forklarede direktøren om relanceringen.

I Danske Bank ventes relanceringen da også at bære frugt, og analytikeren estimerer, at Kina vil stå for 9 pct. af omsætningen i 2026, hvilket er 60 pct. højere end niveauet, før corona ramte. I 2022 stod det kinesiske salg for 2,8 pct. af den samlede omsætning i Pandora.

KAPITALMARKEDSDAG I OKTOBER

Pandora holder kapitalmarkedsdag den 5. oktober i London. Og her regner Michael Viltell-Rasmussen med, at selskabets ledelse vil fokusere på vækst. Tidligere kapitalmarkedsdage har været såkaldte kurstriggere, og den kommende ventes at kunne gøre det samme.

- Vi forventer, at Pandora kommer med en ventet organisk vækst på 5-7 pct. i 2024-26 mod et estimat på 4,5 pct. (fra Factset), skriver analytikeren i analysen.

.\\˙ MarketWire