Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesisk opbremsning og data-afventning giver generelle kursfald

5/7 06:36

Der er generelle fald i de asiatiske aktiemarkeder onsdag, efter nye data bekræfter opbremsningen i den kinesiske serviceaktivitet, mens markedsdeltagerne vender fokus mod dagens offentliggørelse af den amerikanske centralbanks referat fra det seneste pengepolitiske møde samt den vigtige amerikansk jobrapport senere på ugen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,7 pct., og de amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i de tre store aktieindeks på omkring 0,1 pct., når markedet genåbner i New York senere onsdag.

I Tokyo lægger investorerne lodderne i salgsskålen i fravær af nye incitamenter fra Wall Street, der holdt lukket tirsdag på den amerikanske på uafhængighedsdag.

- Bølgen af køb har forårsaget en fornemmelse af overophedning i det prestigefyldte Prime Market-segment på Tokyo Stock Exchange, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset falder 0,4 pct., og Topix-indekset viger 0,1 pct.

De kinesiske markeder er fortsat generelt negative på grund af udebleven stimulus.

Dagens private PMI-data fra Caixin vidner om, at også servicesektoren er under pres med vigende ekspansion, der bekræfter, at økonomien er ved at miste pusten efter opsvinget i kølvandet af covid-restriktionernes bortfald.

Men nogle ser de lavere kursniveauer som attraktive.

- Selvom det kan føles, som om Kina har taget to skridt tilbage, kan det næste blive tre skridt frem. Det kan føles lidt modstridende i øjeblikket, men det er et attraktivt udgangspunkt, især da der er nogle tegn på stabilisering i forholdet mellem USA og Kina, siger investeringschef Andrew McCaffery fra Fidelity International.

Shanghai Composite viger 0,5 pct., CSI 300 falder 0,6 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dykker 1,4 pct.

På de øvrige markeder falder Taiex-indekset i Taiwan 0,3 pct., Kospi-indekset i Seoul dykker 0,4 pct., og Singapores Strait Times falder 0,5 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et tab på 0,4 pct.

Indeks

Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,4
Topix-0,1
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite-0,5
China CSI 300
-0,6
Taiwan Taiex-0,3
Sydkoreas Kospi-0,4
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI-0,5
Sydney ASX 200-0,4

.\\˙ MarketWire