Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard Holding sælger Scandi Byg

5/7 08:41

MT Højgaard Holding sælger sit datterselskab Scandi Byg til Nordic Wood Industries.

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag morgen.

Salgssummen ventes i niveauet 30 mio. kr., og salget ventes gennemført ved udgangen af i år.

MT Højgaard Holding og Nordic Wood Industries, der producerer træbaserede byggematerialer, indgik 18. januar 2023 et forpligtende samarbejde med en købsoption på aktiviteterne i Scandi Byg. Det er den option, som Nordic Wood Industries nu har udnyttet, fremgår det.

Salget af Scandi Byg påvirker ikke forventningerne for MT Højgaard Holding, da aktiviteterne i forvejen blev rapporteret som ophørende.

- Vi er glade for at have indgået den endelige salgsaftale som forventet. For MT Højgaard Holding betyder salget, at vi nu kan fokusere alle kræfter på at udvikle vores veltjenende danske bygge- og anlægsforretning og fortsætte den strategiske proces for de internationale aktiviteter, siger topchef Henrik Mielke i meddelelsen.

Salget er betinget af de danske konkurrencemyndighederes godkendelse.

MT Højgaard Holdings intension om at sælge Scandi Byg fra blev annonceret 22. december 2022. I februar i år kunne entreprenørkoncernen oplyse, at salgsprocessen forløb planmæssigt efter at have indgået den betingede salgsaftale med Nordic Wood.

Scandi Byg producerer modulbyggerier til blandt andet boliger, kontorer samt institutioner og sundhedsfaciliteter.

Efter salget vil MT Højgaard Holding have fire forretningsenheder med fuldt ejerskab: MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen, MT Højgaard Property Development og MT Højgaard International.

STRATEGISK PROCES FOR INTERNATIONAL FORRETNING

Aftalen om salget af Scandi Byg kommer, knap en måned efter at MT Højgaard Holding indledte en strategisk proces for forretningsenheden MT Højgaard International.

9. juni oplyste entreprenørkoncernen, at de internationale aktiviteter ville blive nedskaleret gennem både frasalg og afvikling.

Her blev fremhævet forhandlinger med mulige strategiske partnere om det portugisiske selskab Seth, som MT Højgaard-koncernen ejer 60 pct. af. Dertil er byggeriet på Færøerne blevet indstillet i tredje kvartal, og i Grønland har man indsat ny ledelse med henblik på at få færdiggjort igangværende entrepriser bedst muligt.

Som følge af modvind i den internationale forretning nedjusterede MT Højgaard Holding i den forbindelse forventningerne for 2023.

Forventningerne om en omsætning i niveauet 9,0-9,5 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster på 200-225 mio. kr. gentages onsdag i forbindelse med frasalget af Scandi Byg.

.\\˙ MarketWire