Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank spår lavere drift på sigt og skubber normalisering hos Mærsk

5/7 09:50

De positive eftervirkninger efter corona er for alvor ved at være fortid for A.P. Møller-Mærsk, der snart heller ikke længere kan nyde godt af de mange lange kontrakter, der er forhandlet på plads med højere priser under pandemien.

Det skriver Jyske Bank i en analyse forud for offentliggørelsen af Mærsks kvartalsrapport 4. august.

- Genforhandlingen af kontrakterne for containervolumen på Asia-Pacific er gennemført i løbet af andet kvartal 2023, og kontraktraterne ligger nu tæt på spotraterne plus en mindre præmie. Dermed vil andet kvartal 2023 være det sidste kvartal, hvor Mærsk drager fordel af de forhøjede fragtrater under coronapandemien, skriver banken.

Under pandemien var der massive flaskehalse i de globale forsyningskæder, og det pressede fragtpriserne op og skabte grundlag for, at flere kunder var villige til at indgå længere kontrakter til højere priser for at sikre, at deres varer nåede frem.

Siden da er flaskehalsene blødt op, og fragtmængderne er faldet massivt, hvilket også har sendt priserne ned. Her har de lange kontrakter dog holdt hånden under indtjeningen.

De lavere fragtmængder hænger sammen med lavere efterspørgsel, da inflation og højere udgifter har fået forbrugerne til at holde på pengene. Det har givet lageropbygning hos virksomhederne, der holder igen med at bestille nye varer.

GENOPRETNING I ANDET HALVÅR

En genopretning fortventes dog fortsat, og Mærsk har længe sigtet mod andet halvår, men ifølge Jyske Bank bliver det først mod slutningen af året.

- Mærsk forventer fortsat en genopretning af volumen i anden halvdel af 2023, men med cirka to måneders visibilitet har de stadig ikke set en trend i den retning, skriver Jyske Bank.

- Det er helt i tråd med udtalelserne fra DSV og Deutsche Post, hvilket gør, at vi har rykket normaliseringen af udviklingen i volumen til fjerde kvartal 2023, lyder det videre.

Det betyder, at Jyske Bank sænker de langsigtede forventninger til selskabets driftsresultat, EBITDA, med 2-3 pct. i perioden fra 2023 til 2025. Banken forudser dog fortsat, at Mærsk kan levere på sin egen guidance, der lyder på et EBITDA-resultat på 8-11 mia. dollar i 2023.

Jyske Bank har fortsat et kursmål på 17.000 kr. for aktien og anbefaler også fortsat at købe aktien.

B-aktien falder onsdag 0,2 pct. til 12.670 kr.

.\\˙ MarketWire