Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN og Demant: Analytikere ser lav sandsynlighed for fusion på kort sigt

5/7 10:25

Sandsynligheden for en fusion mellem det danske C25-indeks' høreapparatproducenter, Demant og GN, er på kort sigt aftaget, men spekulationerne lever fortsat.

Det skriver Børsen.

Spekulationerne fik særligt næring, da William Demant Holding, der er majoritetsejer i Demant, købte 10 pct. af aktierne i C25-rivalen tilbage i november 2022.

Et flertal af analytikere og investorer, som Børsen har talt med, mener, at en fusion mellem de to selskaber vil give mening, og at den potentielt vil komme til at ske.

GN's ledelse har offentligt afvist ønsket om en fusion.

Det vil ellers give god mening, vurderer Niels Granholm-Leth, der er aktieanalysechef i Carnegie og dækker de to aktier, over for Børsen.

- En fusion mellem Demant og GN ville ellers indeholde betydelige synergier. Man kunne måske endda sige, at en fusion mellem Demant og GN giver større mening end fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen. Men der skal to parter til en venligsindet fusion, og GN er åbenlyst ikke interesseret for nærværende, skriver han i en mail til avisen.

Flere kilder fortæller til Børsen, at Demant næppe vil forsøge sig med et fjendtligt bud på GN, da det både vil være bekosteligt og mere risikabelt i forhold til godkendelsesprocessen.

Niels Granholm-Leth spår højst en sandsynlighed på 20 pct. for en fusion mellem de to selskaber i år.

William Demant Invests administrerende direktør, Niels Jacobsen, har ifølge Børsen været fortaler for en fusion i mange år. Flere kilder peger på, at han da også ønsker en venligsindet fusion via et aktiebytte.

Niels Jacobsen har afvist at kommentere spekulationerne over for Børsen. Heller ikke GN's bestyrelsesformand, Jukka Pertola, vil kommentere fusionsspekulationerne.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/rumlerier-om-kaempe-lydbryllup-ruller-videre

.\\˙ MarketWire