Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk råvareselskab stryger op efter begrænset kinesisk metaleksport

5/7 13:05

Amerikanske MP Materials, der beskæftiger sig med udvinding af sjældne metaller, er onsdag i hopla, efter at Kina har begrænset eksporten af de to sjældne metaller germanium og gallium til USA og EU.

Aktien brager op med 10,8 pct. i det amerikanske formarked.

Særligt USA og Kina har siden 2019 været i clinch med straftolde og handelsbegrænsninger til følge.

Siden Kina har indført begrænsningerne på eksporten af de to metaller, har USA ifølge Wall Street Journal taget til genmæle ved arbejde på at begrænse Kinas adgang til de amerikanske selskabers cloud-tjenester.

De nye begrænsninger i Kina betyder, at germanium- og galliumeksportører i fremtiden skal søge om licens for at sælge metallerne til Vesten.

Kina står ifølge Bloomberg News for 68 pct. af den globale germaniumproduktion og sidder desuden på 97 pct. af den raffinerede gallium globalt.

Metallerne er begge afgørende inden for flere industrier, heriblandt halvledere, telekommunikation og elbiler.

Der findes dog ifølge CNBC andre metaller, der kan bruges i stedet for germanium og gallium.

Det lover derfor godt for MP Materials, der blandt andet udvinder sjældne metaller som lanthan og neodym. Førstnævnte bruges blandt andet til batterier, mens neodym anvendes til motorer.

.\\˙ MarketWire