Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

B&O åbner 8 pct. lavere efter årsregnskab og prognoseudspil for nyt år

6/7 09:11

Aktien i Bang & Olufsen falder fra åbningen torsdag med 8,1 pct. til 10,20 kr. efter selskabets årsregnskab, hvor det for første gang har meldt forventninger ud for det nye regnskabsår 2023/24.

I det nye regnskabsår venter selskabet en omsætningsvækst i lokale valutaer på mellem 0 og 9 pct. og en driftsmargin, EBIT, før særlige poster på mellem 0 og 6 pct.

Derudover ventes der frie pengestrømme på mellem minus 50 og plus 100 mio. kr.

- Forventningerne for 2023/24 er behæftet med usikkerhed relateret til forbrugertillid på grund af høj inflation, stigende renter og krigen i Ukraine, hvilket har øget risikoen for recession.

- Desuden er der højere geopolitisk usikkerhed og risiko i forbindelse med det økonomiske opsving i Kina, skriver B&O i årsregnskabet.

- Virksomheden vil fortsætte med at udføre sit arbejde i overensstemmelse med sin strategi og langsigtede vision, men vil foretage justeringer baseret på markedsudvikling, skriver B&O endvidere.

I 2022/23 faldt omsætningen 7 pct. til 2752 mio. kr., mens EBIT-margin før særlige poster endte på minus 3,8 pct.

.\\˙ MarketWire