Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwools opjustering kommer ikke som den helt store overraskelse ifølge analytiker

6/7 12:55

Rockwools opjustering af lønsomheden kommer ikke som den helt store overraskelse.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, efter at den danske isoleringskoncern torsdag kort før middag opjusterede sine forventninger til driftsmarginen til cirka 12 pct. fra tidligere cirka 10 pct.

- Jeg regnede også med, at de skulle ud at opjustere, siger Mikkel Emil Jensen, der syntes, at prognosen i forbindelse med regnskabet for første kvartal om en lønsomhed omkring 10 pct. var til den konservative side.

Det var ifølge analytikeren med god grund, da der stadig var noget usikkerhed med hensyn til energipriserne.

Ud over medvinden fra lavere energipriser har Rockwool ifølge Mikkel Emil Jensen også vist en god kontrol over den tilgængelige kapacitet.

- I takt med at aktiviteten er faldet, så har man også skruet ned for fabrikskapaciteten og på den måde også kontrolleret omkostningerne, siger Rockwool-analytikeren, der fortsætter:

- Kombinationen af lave energipriser og god omkostningskontrol har bidraget til den her opjustering, som ikke er den helt store overraskelse, netop fordi usikkerheden om energipriserne gav anledning til den her konservative prognose.

Rockwool-aktien ligger en time efter opjusteringen med et fald på 1,1 pct. til 1682 kr., hvilket kun er marginalt højere end før opjusteringen.

- Det er igen et vidnesbyrd om, at markedet havde indregnet en opjustering, fremhæver Sydbanks Rockwool-analytiker.

.\\˙ MarketWire