Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finanshus ser Coloplasts milliardopkøb som marginalt værdidestruktivt

7/7 11:02

Coloplasts 8,9 mia. kr. store opkøb af det islandske sårplejeselskab Kerecis fremstår som strategisk sundt og vækstfremmende, men også som marginalt værdidestruktivt som følge af finansieringen gennem et aktiesalg.

Det vurderer finanshuset Jefferies i et notat.

Opkøbet giver ifølge finanshusets analytikere strategisk rationale, da Coloplast i øjeblikket er femte største selskab inden for sårpleje med en estimeret markedsandel på under 5 pct.

- Derfor repræsenterer Kerecis en attraktiv mulighed for strategisk at styrke Coloplasts position ved at gå ind i det højvækst, USA-centrerede biologiske segment, skriver analytikerne heriblandt James Vane-Tempest.

Det islandske selskab omsatte for 510 mio. kr. regnskabsåret 2021/22, så Coloplast betaler dermed 17,5 gange omsætningen.

Selskabet ventes at vokse omkring 50 pct. i 2022/23 og vækstkurven antages at fortsætte med en årlig gennemsnitlig vækst på omkring 30 pct. frem til regnskabsåret 2025/26.

Jefferies venter i de to følgende år en årlige gennemsnitlig vækst på 20 pct. med en forventet omsætning i 2026/27 på 1,92 mia. kr. og en justeret driftsindtjening målt på EBIT-niveau på 578 mio. kr.


.\\˙ MarketWire