Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/økonomer: Flere rentestigninger venter efter jobtal

7/7 15:38

Der er stadig godt gang i det amerikanske arbejdsmarked, hvor jobvæksten uden for landbruget i sidste uge løb op i 209.000 personer.

Det var færre end ventet, men tyder stadig på, at den amerikanske økonomi klarer sig godt, og at frygten for en recession kan rykke i baggrunden.

- Der bliver stadig skabt mange nye job på det amerikanske arbejdsmarked. Selv om jobvæksten aftager til det laveste niveau i 2,5 år, så falder ledigheden samtidig med, at lønstigningerne får lidt mere fart. Det går faktisk for godt på det amerikanske arbejdsmarked, skriver Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, i en kommentar.

Trods fremgang var jobvæksten dog lavere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 230.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

I maj steg beskæftigelsen 306.000 efter en nedrevidering fra en tidligere oplyst stigning på 339.000.

"Skuffelsen" skal ikke mindst ses i lyset af ADP-jobrapporten for det private jobmarked, der torsdag viste et glohedt jobmarked, og som normalt kan bruges som et forvarsel for den officielle jobrapport.

- Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni er ”lunken” i forhold til forventningerne. Forventningerne var nemlig skruet helt i top efter arbejdsmarkedsrapporten fra ADP torsdag viste en jobskabelse på næsten 500.000 i juni, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank.

På den helt korte bane forventer Sydbank derfor, at renten vil blive sat op endnu engang på det næste møde, der afholdes i slutningen af juli.

- Vi forventer, at Fed hæver renten med 0,25 procentpoint på rentemødet i slutningen af juli, vurderer Kim Blindbæk.

Også Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm, forudser, at renten skal yderligere op.

- Samlet set slår dagens jobrapport bare en tyk streg under den renteforhøjelse, som Federal Reserve påtænker at levere senere på måneden.

.\\˙ MarketWire