Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Coloplast, Tryg og SAS

10/7 06:32

BØRSEN

COLOPLASTS MILLIARDOPKØB ÅBNER FOR ET HELT NYT MARKED I USA

En teknologi, der gør det muligt at bruge fiskeskind til at hele sår og væv hos mennesker, skal nu være en ny stor vækstsatsning for danske Coloplast. Og væksten er i centrum for milliardopkøbet, der giver koncernen adgang til et helt nyt markedssegment i USA. (Forside, side 4)

KÆMPE UNDERSKUD SENDER JENSENS BØFHUS I DYB KRISE

Krisen i Jensens Bøfhus tager til. Kæden fordobler næsten underskuddet, men to velhavende ejere holder hånden under selskabet. (Side 2)

SHIPPINGINDUSTRIEN SKAL VÆRE KLIMANEUTRAL I 2050

Den globale skibsfart har i årevis forhandlet om sektorens vej mod mindre forurening. Nu er et mål samt en køreplan for en afgift på CO2 på plads. (Side 5)

GLANSEN ER GÅET AF FORSIKRINGSAKTIERNE I 2023

Markedsværdien af Tryg, Topdanmark og Alm. Brand er siden årsskiftet faldet med 15,7 mia. kr. Hvis man medtager finske Sampo og norske Gjensidige, er forsikringsaktionærerne i år blevet godt 53 mia. kr. fattigere. Og der er ingen oplagt forklaring på hvorfor. (Side 8)

BIS LANCERER GUIDE TIL CENTRALBANKER DIGITALE VALUTAER

Fredag lancerer centralbankernes centralbank, Bank for International Settlements i Basel, den første guide til, hvordan fremtidens digitale valutaer skal sikres. Rapporten med titlen "Project Polaris" giver anvisninger på, hvordan centralbanker skal opbygge sikkerheden omkring fremtidens digitale valutaer. (Side 12)

ØKONOMER: STÆRK JOBRAPPORT VIL UDLØSE NYT RENTEHOP I USA

Det amerikanske arbejdsmarked er for ophedet. Derfor får vi en renteforhøjelse på rentemødet i slutningen af juli, spår flere økonomer. (Side 15)

KAPITALFORVALTER TROR KONTANTER KAN FORLÆNGE AKTIEOPTUR

Enorme summer står klar til at blive hældt i aktiemarkedet. Det kan være et signal til nye kursstigninger, mener milliardforvalteren Capital Group. To chefstrateger tvivler. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS FYRER TOPRÅDGIVER FOR DOBBELTROLLE I FLYVELEDERSTRID

Pr-bureauet Ulveman & Børsting rådgav både SAS og flyvelederne i forårets konflikt om løn og arbejdstidsvilkår. Flyveledernes fagforening, Datca, krævede et meget stort lønhop til flyvelederne – og det skulle ifølge Datca blandt andet finansieres af det dybt kriseramte SAS. Nu er Ulveman & Børsting blevet smidt på porten af SAS. (Forside, side 4-5)

CORONAGÆLD UDLØSER MANGE KONKURSER

Efterslæb fra corona og stigende udgifter tvinger fortsat mange danske virksomheder til at dreje nøglen om. I juni blev 274 aktive virksomheder erklæret konkurs, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er korrigeret for de normale sæsonudsving og svarer til en stigning på 18,3 pct. sammenlignet med maj. (Side 3)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LUFTHAVN ER TILBAGE PÅ NORMAL TIDSPLAN

Med aftalen mellem flyvelederne og Naviair ser det ud til, at de værste farer er drevet over for de passagerer, der skal rejse denne sommer. (Side 24)

PRISSTIGNINGER ÆNDRER INDKØBSVANERNE

Den høje inflation har fået kunderne til at skrue ned for indkøb af mærkevarer, når de handler dagligvarer. Forbrugerne fylder i stedet flere af detailkædernes egne, billigere mærker i indkøbsvognene. (Side 20)

AUKTIONSMARERIDT RYSTER LAURITZ.COM KUNDER

Lauritz.com, der er under rekonstruktion, skylder mere end 50 mio. kr. til tusindvis af kunder, der nu kun kan vente og håbe på at få deres penge. (Side 25)

PENSIONERNE FØLGER IKKE MED LØNFORHØJELSERNE

Næsten 90 pct. af alle lønmodtagere har fået lønforhøjelser i tidens løb. Men opsparingen til alderdommen er ikke fulgt med.

.\\˙ MarketWire