Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesiske inflation fortsætter massivt dyk - deflation truer økonomien

10/7 06:34

Den kinesiske inflation fortsætter den efterhånden lange nedtur, med endnu et massivt og større end ventet dyk i producentpriserne dykkede mens forbrugerpriserne viser et rundt nul i jun.

Ifølge data fra Bloomberg mandag morgen faldt producentpriserne 5,4 pct. på årsbasis i juni efter et fald på 4,6 pct. i maj. Økonomer havde ventet et fald på 5,0 pct. i juni.

Data viser samtidig en flad udvikling i forbrugerpriserne i juni på årsbasis, mens økonomernes forventning lød på en stigningstakt på 0,2 pct. - sammen niveu som i maj.

Inflationsdataene er endnu et bevis på afkølingen af det økonomiske opsving.

Bekymringerne om en direkte deflation er steget betydeligt i de seneste måneder, hvilket tynger tilliden blandt såvel forbrugere som producenter.

Industrien allerede måttet kæmpe med lave råvarepriser og svag efterspørgsel i ind- og udland, og hvis forbrugere og virksomheder fortsat holder sig tilbage fra forbrug og investering i håb om, at priserne bliver endnu lavere, kan det føre til til en selvopfyldende spiral af prisfald.

Trods flere opfordringer om at lancere foranstaltninger for at støtte økonomien har til Beijing hidtil forholdt sig bemærkelsesvis stille og kun søsat begrænsede tiltag som en mindre reduktion af den ledende rente fra den kinesiske centralbank, People's Bank of China, i sidste måned, samt en forlængelse af skattelettelser for købere af elbiler.

Premierminister Li Qiang talte i sidste uge om potentiel bistand, men understregede, at det ikke vil være massive, men "målrettede og velkoordinerede".

En af de faktorer, der lægger låg over nye stimuli er den massive høje gældsbyrde, som lokalregeringerne bokser med. Traditionelt har det været lokalregeringer, der har været ansvarlige for at skubbe væksten op.

.\\˙ MarketWire