Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Trygs toplinjevækst mere prisdrevet end sædvanligt

11/7 10:00

Væksten i præmieindtægterne hos Tryg er mere end sædvanligt drevet af de prisstigninger, forsikringskoncernen implementerer for at kompensere for inflationsudviklingen.

Og der vil fortsat være et behov for at justere på priserne, i takt med at inflationskrisen bevæger sin ind i anden fase, som i høje grad vil være drevet af reallønsvækst.

Det siger Trygs administrerende direktør, Johan Kirstein Brammer, i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for andet kvartal.

For andet kvartal opgøres præmievæksten til 3,9 pct. i lokale valutaer, men justeret for nogle kundekonverteringer, som Tryg er i gang med som følge af opkøbene af Trygg-Hansa og Codan Norge, er væksten endnu højere.

- Når man korrigerer for det leverer vi faktisk en vækst i lokale valutaer på omkring 5 pct., hvilket jeg er meget tilfreds med og ligger som forventet, siger Johan Kirstein Brammer.

Væksten fordeler sig mellem en vækst på ca. 6 pct. i Privat og Erhverv, mens der en negativ vækst på ca. 4 pct. i Industri, hvilket er meget i tråd med tidligere kvartaler og i tråd med selskabets forventninger.

- Væksten har tidligere været båret af sådan en god blanding af både pris, kunder og produkter, men der er ingen tvivl om, at når inflationen fylder som den gør, så er vores vækst meget mere prisdrevet, end den plejer at være.

- Inflationen fylder meget. Den har måske fundet et lidt mere naturligt leje i Danmark, men i Sverige og i Norge er den fortsat på unaturligt høje niveauer, og det påvirker stadig vores forretning, fortæller Johan Kirstein Brammer.

Inflationen betyder højere udgifter, når der skal udbedres forskellige typer af skader, og der kan være store variationer i, hvor udviklingen er inden for forskellige skadeskategorier.

Det betyder også, at prisreguleringerne bliver forskellige produkt fra produkt.

- For eksempel er vi inden for motorforsikring nødt til at gå anderledes til værks, end man måske er inden for andre kategorier. Det er med ret kirurgisk præcision, vi prøver at arbejde med vores prisregulering, fortæller Johan Kirstein Brammer.

Behovet for justeringer fortsætter, for inflationen fortsætter, men har nok slået over i en anden fase.

- Den første fase af inflationen er måske ved at være overstået som følge af værdikæder og krig. Nu kommer den anden fase, som handler meget mere om reallønsvækst i Danmark, Sverige og Norge.

- Det er selvfølgelig noget, vi har håndteret før i Tryg, og det kommer vi også til at håndtere den her gang, siger Johan Kirstein Brammer.

At langt størstedelen af præmievæksten i øjeblikket kommer fra prisjusteringer kalder han "helt i orden" taget det nuværende inflationsregime i betragtning.

Han afholder sig fra at komme med forventninger til præmieudviklingen fremadrettet, men siger:

- Når man spoler tiden lidt frem, så er der ingen tvivl om, at det, der fylder meget for os, er, at vi stadig er inflationsimmune. Det gør vi via pris, så pris kommer til at fylde meget.

- Vi har ligget med gode stabile væksttal i noget tid i Tryg, især på vores privat og erhvervsområde. Det ser jeg ikke ændre sig ret markant de kommende kvartaler, siger Johan Kirstein Brammer.

.\\˙ MarketWire