Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank-topchef efter opjustering: "De luftlag har vi aldrig bevæget os i før"

11/7 10:45

Det går bedre end ventet i Jyske Bank, og det får nu Silbeborg-banken og topchef Anders Dam til at indstille sigtekornet og satse højere, når der skal spås om årets resultat.

- De negative renter er forsvundet. Dertil kommer, at vi har en god aktivitet med de kunder, som var i Handelsbanken, og det gør, at det faktisk tegner meget lyst i relation til det opkøb, siger Anders Dam, ordførerende direktør i Jyske Bank, til MarketWire.

Sammen med lave nedskrivninger giver det grund til at være optimististik.

Banken venter derfor nu et nettooverskud for året på 4,7-5,3 mia. kr. Det svarer til et resultat per aktie i niveauet 70-80 kr.

Tidligere var der ventet et resultat på 4,3-4,9 mia. kr. for året. og et resultat per aktie på 65-75 kr.

Før skat ventes resultatet at lande i niveauet 6,2-7,1 mia. kr. i 2023, og her hæfter Anders Dam sig ved, at det er første gang, at det niveau er inden for rækkevidde.

- De luftlag har vi aldrig bevæget os i før, konstaterer han.

VENTER UDGIFT

Forventningerne indebærer engangsomkostninger på 300 mio. kr. forbundet med købet af Handelsbanken, samt at nedskrivningerne i 2023 ventes at medføre en udgift i år mod en indtægt - tilbageførte nedskrivninger - på 600 mio. kr. sidste år.

- Alligevel regner vi med at komme markant bedre ud end sidste år, siger Anders Dam, der samtidig sætter flere ord på det ventede nedskrivningsniveau:

- Vi venter en udgift, men på ingen måde en katastrofe. Så skal der komme et voldsomt tilbageslag i økonomien.

Jyske Bank offentliggør regnskabet for andet kvartal 15. august, hvor der sættes flere tal på årets første seks måneder.

Resultat i første halvår 2023 svarer til 37,4 kr. per aktie mod 24,5 kr. per aktie i første halvår 2022, oplyser Jyske Bank tirsdag.

.\\˙ MarketWire