Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norske storbanks aktie falder trods positivt regnskab i andet kvartal

12/7 09:38

Norske DNB skyder som den første af de nordiske storbanker regnskabssæsonen i gang med et bedre end ventet regnskab, hvor både nettorenteindtægter, gebyrindtægter og indtjeningen overgår analytikernes forventning.

Nettorenteindtægterne steg 32,2 pct. i forhold til andet kvartal sidste år og med 4,3 pct. i forhold til første kvartal i år til 15,23 mia. norske kr., hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 15,02 mia. norske kr.

- Dette var hovedsageligt drevet af profitabel vækst i både udlån og indlån, højere renter og efterfølgende nye priser til kunderne, skriver DNB.

Nettogebyrindtægterne er steget til 2,82 mia. norske kr. fra 2,56 mia. norske kr. i andet kvartal sidste år og 2,63 mia. norske kr. i første kvartal. Det er også over analytikerprognosen på 2,65 mia. norske kr.

Indtjeningen før skat lander på 12,26 mia. norske kr. mod ventet 11,82 mia. norske kr.

Egenkapitalforrentningen er annualiseret landet på 15,6 pct., hvilket også overgår analytikernes forventning på 14,7 pct.

Den positive udvikling til trods sendes aktien godt ned onsdag, hvor den efter knap en halv times handel på børsen i Oslo dratter 1,7 pct. til 197,10 norske kr.

Det placerer videre den norske bankaktie i den nedre ende af det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 trods fremgang på både indeks- og sektorbasis på henholdsvis 0,2 og 0,5 pct.

.\\˙ MarketWire