Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investorer øjner mulig inflationsoverraskelse fra USA i eftermiddag

12/7 11:16

Investorerne venter med spænding på inflationstallene fra USA i eftermiddag, og nogle har tilsyneladende sat næsen op efter en positiv overraskelse, når tallet annonceres kl. 14.30 dansk tid.

Opgørelsen skulle gerne vise et nyt dyk i inflationen i juni, men spørgsmålet er, om kerneforbrugerpriserne vil vise en mindre stigningstakt fra måneden før end den umiddelbart prognosticerede stigning på 0,3 pct.

Økonomers estimat får den årlige stigningstakt i kerneforbrugerpriserne lyder desuden på 5,0 pct. mod en stigningstakt på 5,3 pct. måneden før.

Ifølge Jyske Bank er der en vis forhåbning i markedet om, at kerneforbrugerpriserne vil vise en mindre stigningstakt end ventet i opgørelsen måned til måned.

- Det betyder også, at hvis kerneinflationen mod investorernes forventninger stiger mere end forventet, kan det give en lidt større end normalt negativ kursreaktion på både aktier og obligationer, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

Han henviser til en undersøgelse, der viser, at 65 pct. af adspurgte markedsdeltagere tror på en lavere kerneinflation end det nævnte estimat.

- Det kan skyldes meldinger om kraftige fald i priserne på brugte biler, der ifølge Manheim blev 4,2 pct. billigere på engrosauktioner i juni. Disse prisfald rammer dog ofte først forbrugerpriserne med forsinkelse på omkring to måneder, men priserne på engrosauktionerne er også faldet i tre måneder i træk, pointerer Kim Fæster.

Kerneinflationen i USA toppede i september 2022 i 6,6 pct. på årsbasis og har i modsætning til den samlede inflationen være langsommere til at aftage. Den samlede inflationen toppede i juni på 9,1 pct. og estimatet for dagens juniopgørelsen lyder på 3,1 pct.

Investorerne vil især fokusere på Federal Reservechef Jerome Powells opdeling af kerneinflationen i varepriser, huslejer og servicepriser eksklusive huslejer.

- Vi venter, at huslejer og priserne på brugte biler kommer til at trække ned i kerneinflationen i andet halvår. Huslejer har været en af de største bidragsydere til inflationen over det seneste år, men nye huslejekontrakter er begyndt at vise fald, og det kan lukke noget af luften ud af inflationsballonen i andet halvår. Men det er stadig usikkert, om det rammer i juni, skriver Kim Fæster.

.\\˙ MarketWire