Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ungarnsk forint styrket efter udtalelser af centralbankchef

12/7 12:00

Ungarn bør sigte efter stabilitet i landets valuta, forint, hvilket landets centralbank vil arbejde for gennem en "forsigtig" monetær politik.

Det sagde den ungarske centralbankchef, Barnabas Virag, til Inforadio tirsdag aften ifølge Bloomberg News.

En rentenormaliseringscyklus bør holde en hastighed på 100 basispoint om måneden, sagde han endvidere og udelukkede mere aggressive lempelser - selvom en dis-inflation tiltager i styrke.

Det har ligeledes været fremme, at Ungarn burde hæve sit inflationsmål, men den debat skader troværdigheden om pengepolitikken på et tidspunkt, hvor der er volatiltet om emerging-markets-valutaer.

Samlet virker udtalelserne understøttende for forint, som onsdag middag er styrket 0,5 pct. mod dollar til 342,36 forint per dollar.

Ungarn, som har EU's højeste ledende rente, sænkede i juni - for anden måned i træk - indskudsrenten med 100 basispoint, hvilket bragte den ned på 16 pct.

Renten har været banken helt i vejret i et forsøg på at tæmme inflationen, som i januar toppede i 25,7 pct., men siden dog har vendt snuden ned og senest er opgjort til 20,1 pct. i juni.

.\\˙ MarketWire