Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier stiger og renter sendes ned efter inflationstal fra USA

12/7 14:56

Investorerne ånder lettet op onsdag eftermiddag, hvor dugfriske forbrugerpriser viser en aftagende inflation i USA for 12. måned i streg.

På markedet kvitterer handlerne ved at sende aktierne op, mens renterne omvendt dykker.

Det danske C25-indeks stiger 0,6 pct. til 1788,78 fra et niveau på 1779,78 før offentliggørelsen af inflationstallene.

I USA er futures for de tre ledende indeks ligeledes skudt i vejret. Nasdaq-futuren stiger 1 pct., mens futuren for det brede S&P 500-indeks stiger 0,8 pct. De lå begge med plusser på 0,3 pct. før offentliggørelsen.

Renten på den ledende tiårige danske statsobligation er faldet til 2,87 pct. fra 2,91 pct., før inflationstallene blev meldt ud.

I USA er faldet størst på for renten på den ledende toårige statsobligation, der er dykket til 4,72 pct. fra 4,84 pct., men renten for den tiårige er faldet til 3,88 pct. fra 3,94 pct.

På valutamarkedet er den amerikanske dollar svækket en anelse til 1,1061 dollar per euro efter inflationstallene fra 1,1027 kort forinden.

- Efter inflationsrapporten svækkes dollaren og renterne falder. Det skyldes uden tvivl den lavere end ventede kerneinflation, skriver Kim Blindbæk, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

INFLATION ER AFTAGET DET SENESTE ÅR

Det er sket efter, at de amerikanske forbrugerpriser for juni blev offentliggjort klokken 14.30 dansk tid. Forbrugerprisstigningerne er aftaget til 3,0 pct. i juni fra 4,0 pct. måneden forinden. Økonomerne havde ifølge Bloomberg forudset en inflation på 3,1 pct., og dermed var faldet større end ventet.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner udviklingen i fødevare- og energipriser, aftog stigningstakten til 4,8 pct. i juni sammenlignet med samme måned et år forinden, og her var ventet en inflation på 5,0 pct.

Det er lige efter bogen set med centralbanken Federal Reserves øjne, der løbende har strammet pengepolitikken i et forsøg på at nedbringe inflationen.

- Federal Reserve er snart færdig med at hæve renten, konstaterer Kim Blindbæk.

Han forventer dog fortsat, at Federal Reserve i første omgang vil hæve renten med 25 basispoint på det næste rentemøde i slutningen af juli.

.\\˙ MarketWire