Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Nordea, Novo Nordisk og Carlsberg

14/7 06:32

BØRSEN

OECD: AI-REVOLUTION GIVER IKKE MASSEFYRINGER

Ny OECD-rapport viser, at intet tyder på massefyringer i kølvandet på AI's fremmarch. I stedet kan ansatte fokusere på mere udfordrende opgaver. (Forside, side 6-7)

DANSK INDUSTRI HAR ET LUKSUSPROBLEM UNDER OVERFLADEN

Dansk økonomi har et luksusproblem. Med den høje vækst i medicinalindustrien er der risiko for, at vi vender det blinde øje til udfordringer, der kan opstå i andre dele af dansk økonomi og industri. (Side 2)

MODEBRANCHENS STORE EKSPORTVÆKST ER VÆK

Dansk eksport af modetøj og sko er i år vokset med under 3 pct. efter år med vækst på 23-24 pct. Og da priserne på bluser, jeans, strømper og sko er steget, er den samlede eksportmængde faldet. (Side 4)

MEGET PEGER PÅ KRAV OM ERSTATNING MOD LAURITZ.COM

I fire år har Lauritz.coms revisor rejst tvivl om den fremtidige drift – voksende gæld til kunder kan udmønte sig i erstatningskrav. (Side 8)

BIOTEKBRANCHEN BLØDER

Stigende rentesatser er gift for biotekbranchen, hvor finansiering hele tiden er i fokus. Mere end halvdelen af værdien af de børsnoterede biotekselskaber på verdensplan er sivet ud af aktiemarkedet siden højdepunktet i februar 2021. Udsigten til bedre tider er tåget. (Side 10)

USA'S STORBANKER SKYDER REGNSKABSSÆSONEN I GANG

Amerikanske bankregnskaber står for døren, og forventningerne til indtjening er blevet indsnævret markant. (Side 16)

NORDEA ER EN PROFITMASKINE – MEN FARER LURER

Trods forventninger om et rekordregnskab for Nordea, så er der stigende bekymring for udlån til massivt gældsatte svenske ejendomsselskaber. (Side 20)

MEDIE: BRITISK BANK UNDERSØGER FUSION MED LUNAR

Den London-baserede bank Monzo Bank undersøger muligheden for at fusionere med danske Lunar Group. Lunars ejere afviser at kommentere på rygterne, men ifølge ekspert er det gode meldinger for banken. (Side 26)

VIAPLAY-AKTIEN KOLLAPSER EFTER STRIBE AF DÅRLIGE NYHEDER

Viaplay Group trak torsdag forventningerne til 2023 efter en længere periode i solid økonomisk modvind. (Side 29)

BERLINGSKE BUSINESS

LAURITZ.COM-EJERE BURDE HAVE STOPPET SALGET FOR LÆNGE SIDEN

Advarselslamperne skulle have lyst rødt hos Lauritz.com-ejerne, og kunderne skulle aldrig have gået i månedsvis uden at få deres penge, lyder det fra advokat. Ejerne risikerer nu stort erstatningskrav. (Forside, side 8-9)

NOVO KAN IKKE FØLGE MED EFTERSPØRGSLEN

Novo Nordisk har svært ved at følge med appetitten på det populære diabetesmiddel Ozempic. Nu melder det danske medicinalselskab om forsyningsvanskeligheder flere steder i verden. (Side 2)

DANSKERNE HOLDER PÅ PENGENE

De danske forbrugere er blandt de, der spænder livremmen hårdest ind og tæt på at være de mest sparsommelige i Europa. Data fra Eurostat viser, at salget i dansk detailhandel målt i mængder er faldet med i gennemsnit 6,6 pct. det seneste år. Kun i Tjekkiet har forbrugerne skåret endnu mere ned. (Side 5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CARLSBERG SER BIODIVERSITET OG KLIMAAGENDAEN SOM UADSKILLELIGE

En lang række virksomheder risikerer at miste vigtige dele af forretningen, hvis ødelæggelserne af naturen fortsætter i uændret tempo. Og en af dem, der er allermest udsat, er den danske bryggerikæmpe Carlsberg. (Forside, side 6-7)

VIAPLAY TRÆKKER SINE FORVENTNINGER FOR 2023 TILBAGE

Viaplay Group har valgt helt at tilbagekalde sin prognose for regnskabsåret 2023. Det sker, efter at den nyslåede topchef, Jørgen Madsen Lindemann, og det nye ledelsesteam har gennemgået driften og resultaterne. (Side 2)

BYGGEBRANCHENS KONKURSBØLGE FORTSÆTTER

Konkurser plager fortsat byggebranchen. Selv om presset fra stærkt stigende materialepriser er aftagende, holder kombinationen af stigende renter og faldende byggeaktivitet fortsat liv i konkursbølgen. (Side 4)

BANKER BRUGER AI SOM VÅBEN I KAMPEN MOD KRIMINELLE

De store banker har arbejdet med kunstig intelligens i årevis og bruger det flere steder i forretningen. Svindelbekæmpelse og udpegning af potentielle vinderaktier er centrale områder. (Side 10-11)

INFLATION SÆTTER FØDEVAREVIRKSOMHEDER UNDER PRES

Det seneste års voldsomme prisstigninger har sendt en flodbølge af forandringer ind over fødevareindustrien. Forbrugerne køber mindre mængder og fravælger i stort tal industriens relativt dyre mærkevarer. (Side 12-13)

.\\˙ MarketWire