Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank ser FLSmidth-aktien stige lidt efter frasalg

14/7 08:59

FLSmidth har frasolgt sin Advanced Filtration Technologies-forretning til Micronics som led i sin "Pure Play"-strategi for cementdivisionen, og de efterfølgende justeringer af prognoserne er alene drevet af frasalget.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, der ser mulighed for lidt medvind til aktien i fredagens aktiemarked, da frasalget vidner om, at mine- og cementudstyrskoncernen eksekverer på sin strategi.

- Der er ikke nogen underliggende op eller nedjustering i dagens meddelelse. De sænker omsætningsprognosen, da man siger farvel til nogle kundekontrakter, siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

På koncernbasis skruer FLSmidth ned for forventningerne til omsætningen til 23,0-24,0 mia. kr. fra 23,0-24,5 mia. kr.

Frasalget er gældende med øjeblikkelig virkning og omfatter samtlige aktiver, heriblandt medarbejdere og teknologi, og ventes netto at indbringe omkring 100 mio. kr.

- Det giver anledning til et løft af EBIT-marginen på 0,5 pct.point, fremhæver analytikeren.

Omvendt er prognosen for den justerede EBITA-margin hævet til 6,5-7,5 pct. fra 6-7 pct., mens den ikke-justeret ses på 4,5-5,5 pct. fra tidligere 4-5 pct.

Frasalget er ifølge Mikkel Emil Jensen et vidnesbyrd om, at FLSmidth stadigvæk eksekverer på strategien.

- Det er nok det, investorerne skal tage positivt op, siger analytikeren.


.\\˙ MarketWire