Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Presset svensk ejendomsselskab jagter likviditet

14/7 15:06

Det svenske boligselskab SBB, eller Samhallsbyggnadsbolaget, har været hårdt ramt af nedturen på det svenske boligmarked og erkender i fredagens regnskab for andet kvartal, at det er nødvendigt at styrke likviditeten.

- I kvartalet blev SBB's kreditrating sænket til et niveau under "investment grade". Negative spekulationer om selskabets fremtid har også påvirket mulighederne for at opnå finansiering.

- Samlet set har de nye forudsætninger medført, at finansieringsprocesser trækker ud, og at selskabets likviditet dermed mindskes, siger SBB's administrerende direktør, Leiv Synnes i regnskabet.

Af den grund har selskabet flere processer kørende, som sigter efter at styrke selskabets finansielle position.

- Selskabet fører konstruktiv dialog med den store gruppe af obligationsinvestorer, som har samlet sig. Jeg opfatter det som om, at kreditgivere, aktionærer og ansatte alle nu arbejder sammen om samme mål - at sikre værdien for alle interessenter.

- Dette indebærer en styrkelse af selskabets likviditet og generelle økonomiske stilling på en ordentlig måde, siger Leiv Synnes.

SBB havde ved udgangen af første halvår en gæld på 81,6 mia. svenske kr.

Aktien i SBB falder fredag 7,7 pct. til 5,58 svenske kr. I 2023 er aktien faldet 68 pct., mens den siden toppen på 60,54 svenske kr. i slutningen af 2021 er faldet 90 pct.

.\\˙ MarketWire