Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kursfald i fravær af Tokyo- og Hongkong-investorer

17/7 06:22

Der er kursfald i de asiatiske aktiemarkeder mandag, hvor blandede kinesiske økonomiske data ikke var helt så slemme, som nogle havde frygtet, og derfor reducerer sandsynligheden for større finanspolitisk stimulans fra Beijings side.

Samtidig er der langt en markant dæmper på aktiviteten, hvilket skyldes fraværet af de japanske investorer for en lokal helligdag, der holder Hong Kong Stock Exchange lukket, samt en tropisk storm over Hongkong.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq på 0,1-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere mandag.

De kinesiske markeder peger nedad efter en BNP-vækst i andet kvartal på 6,3 pct. på årsbasis og en stigning i detailsalget i juni på 3,1 pct. - begge dele under det forventede niveau, hvilket klart indikerer, at Kinas post-covid-boom er forbi.

Men samtidig er dataene ikke på et niveau, der skriger på hjælp fra myndighederne.

- Markedet har allerede justeret, og sænket forventningerne til stimulus, og vores base-case er, at der ikke vil komme en væsentlig pakke, siger strateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

Shanghai Composite falder 1,2 pct., techtunge CSI 300 dropper 1,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
Lukket
TopixLukket
Hongkongs Hang SengLukket
China Shanghai Composite-1,2
China CSI 300
-1,1
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi-0,4
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire