Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Rolls-Royce, AT&T og Tesla

18/7 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

ROLLS-ROYCE STÅR I "GOD POSITION" TIL AT UDVIKLE SMÅ ATOMKRAFTVÆRKER

Rolls-Royce står i en "god position" til at udvikle teknologi til en ny generation af små atomkraftværker i Storbritannien. Det vurderer Storbritanniens energiminister, som tirsdag vil lancere en international konkurrence om udviklingsarbejdet. (ROLLS-ROYCE IN A ‘GOOD POSITION’ TO DEVELOP SMALL NUCLEAR POWER PLANTS)

FORD-AKTIEN DYKKER EFTER VOLDSOMME PRISNEDSÆTTELSER PÅ EL-PICKUP

Ford stod bag et kursfald i elbilproducenterne efter at have annonceret prisnedsættelser for sin elektriske pickup-truck. Prisen på syv F-150 Lightning-modeller bliver reduceret med op til 10.000 dollar eller mellem 6 og 17 pct. (FORD SHARES SINK AFTER STEEP PRICE CUTS FOR ELECTRIC PICK-UP TRUCK)

ELI LILLY-MEDIKAMENT KAN BREMSE ALZHEIMERSUDVIKLING

Eli Lilly har offentliggjort forsøgsresultater, der viser, at et nyt lægemiddel bremser hukommelsestab og kognitiv tilbagegang signifikant. Resultaterne af et fase 3-studie med Donanemab viser, at antistofbehandlingen bremser udviklingen med omkring 35 pct. i de tidlige stadier af sygdommen. (ELI LILLY DRUG SHOWN TO SLOW ALZHEIMER’S PROGRESSION)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

AMERIKANSKE VIRKSOMHEDER OPNÅR DELVIS UDSÆTTELSE FRA GLOBAL MINIMUMSSKATTEAFTALE

Amerikansk-baserede virksomheder får fritagelse for to dele af den globale minimumsskatteaftale, og ændringerne vil forsinke eller reducere de skatter, de skal betale i udlandet. Virksomhederne får indtil 2026, før udlandet kan begynde at pålægge nye skatter på amerikanske virksomheder, der anses for at betale for lidt skat i USA. (U.S. COMPANIES SCORE PARTIAL REPRIEVE FROM GLOBAL MINIMUM TAX DEAL)

AT&T AKTIEN LUKKEDE PÅ DET LAVESTE NIVEAU SIDEN 1993

En historie bragt af Wall Street Journal om blykabler efterladt af teleselskaber var mandag gift for aktien i AT&T, der faldt næsten 7 pct. mandag og forlængede faldet fra sidste uge. AT&T's aktie noterede den laveste lukkekurs siden marts 1993. (AT&T STOCK BOOKS LOWEST CLOSE SINCE 1993 AS TELECOM SHARES SLIDE)

TESLA HAR PLANER OM AT SKABE TYSKLANDS STØRSTE BILFABRIK

Tesla planlægger at fordoble størrelsen af bilfabrikken nær Berlin for at producere op til 1 mio. elbiler om året. Det kan gøre fabrikken til den største bilfabrik i Tyskland. Elbilproducenten har søgt om godkendelse af udvidelsen af den eksisterende fabrik i den østlige delstat Brandenburg for at øge produktionskapaciteten. (TESLA OUTLINES PLAN TO CREATE LARGEST AUTO FACTORY IN GERMANY)

THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

PRISEN PÅ ELBILER FALDER I TAKT MED ØGET PRODUKTION

Ford, Tesla og andre bilproducenter er nødt til at sænke priserne for at lokke købere til, da udbuddet af el-modeller er ved at overstige efterspørgslen. (ELECTRIC VEHICLE PRICES FALL AS AUTOMAKERS RAISE PRODUCTION)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

OPBREMSNING I KINA ØGER FRYGTEN I MARKEDET

En opbremsning i det kinesiske opsving afkøler de globale markeder yderligere, efter at en række af USA's største banker har reduceret prognoserne for verdens næststørste økonomi. Kinas økonomi voksede med et tempo på 0,8 pct. i andet kvartal efter en vækst på 2,2 pct. i første kvartal. (SLOWDOWN IN CHINA RAISES MARKET FEARS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

KINAS ØKONOMI LIDER AF LONG COVID

Kina mærker stadig konsekvenserne af mange års nul-covid-politik. Den økonomiske produktion voksede næsten ikke i andet kvartal. Og høj ungdomsarbejdsløshed breder sig. (CHINAS WIRTSCHAFT LEIDET AN LONG COVID)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

SVAG BYGGEBRANCHE BELASTER WÜRTH

Væksten hos skrueproducenten Würth svækkedes, og driftsresultatet faldt i første halvår. Ikke desto mindre vil salget i 2023 for første gang bryde gennem 20 mia. euro. (SCHWACHE BAUINDUSTRIE BELASTET WÜRTH)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPAN ØGER STØTTEN TIL STARTUPS UDVIDELSE TIL UDLANDET

Private og offentlige initiativer forsøger at udstyre nye japanske virksomheder med viden og kontakter for at få succes uden for Japan. (JAPAN RAMPS UP SUPPORT FOR STARTUPS VENTURING OVERSEAS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

CHINA EVERGRANDE MELDER OM STORE TAB

China Evergrande regnskab har vist store tab i de seneste to år forud for en foreslået omstruktureringsplan og offshore-gældsfornyelse, der kan give rederiet mulighed for at genoptage normal drift. (CHINA EVERGRANDE REPORTS STEEP LOSSES, OFFERS UPDATE ON OFFSHORE DEBT REVAMP)

.\\˙ MarketWire