Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mangeårig japansk-amerikansk finansalliance knyttes tættere sammen

19/7 06:34

De to finanskoncerner, japanske Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) og amerikanske Morgan Stanley, knyttes tættere sammen i det nu næsten 15 årige gamle partnerskab.

De japanske og amerikanske institutioner vil samarbejde mere om valutahandel og japanske aktieanalyser foruden salg til institutionelle investorer i deres fælles mæglervirksomheder med henblik på implementering i første halvdel af 2024.

Alliancen, der blev etableret i kølvandet på finanskrisen i 2008, har kombineret MUFG's kundebase med Morgan Stanleys globale netværk og aktie- og obligationsgarantiekspertise.

Partnerskabet opererer gennem det japanske joint ventureselskab Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, som for 60 pct. vedkommende ejes af MUFG, mens Morgan Stanley sidder på resten, og gennem Morgan Stanley MUFG Securities, som ejes 51 pct. af Morgan Stanley, mens resten ejes af MUFG.

Kombinationen har givet stærke resultater, især inden for investeringsbankbranchen.

Valuta-handelsdelen af den udvidede alliance vil give MUFG Bank adgang til Morgan Stanleys handelsplatform og udnytte det amerikanske selskabs styrke, da teknologiske fremskridt og stramninger af den finansielle regulering giver store udfordringer for systemudvikling. Sammenlægningen vil give MUFG Banks kunder adgang til handel i en bred vifte af valutaer og et varieret produktsortiment inklusive optioner.

For de japanske aktiers vedkommende vil MUFJ Morgan Stanley Securities' salgs- og analyseaktiviteter blive indlemmet i Morgan Stanley MUFG Securities.

Indtjeningen fra de to joint-ventures vil blive offentliggjort i fællesskab, efterhånden som deres aktiviteter integreres. De havde en samlet nettodriftsindtægt på 381,3 mia. yen svarende til 2,7 mia. dollar i det forskudte japanske regnskabsår, der sluttede marts 2023, kun overgået af Nomura Securities i Japan.

.\\˙ MarketWire