Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea køber Danske Banks privatkundeforretning i Norge

19/7 08:06

Nordea køber Danske Banks privatkundeforretning og den tilhørende kapitalforvaltningsforretning i Norge.

Det fremgår af to separate meddelelser fra bankerne onsdag morgen.

Dermed bliver det den skandinaviske rival, der løber med Danske Banks forretning, som officielt blev sat til salg, da banken annoncerede sin seneste strategiplan, Forward '28, i begyndelsen af juni.

- Salget af vores privatkundeforretning i Norge markerer et vigtigt skridt i eksekveringen af vores Forward ’28-strategi og sker som følge af vores strategiske beslutning om at forlade det norske privatkundemarked for at fokusere vores indsats, vores investeringer og vores kapital på andre dele af porteføljen, siger Danske Banks administrerende direktør, Carsten Egeriis, i meddelelsen.

- Norge ønsker vi at være en førende bank for erhvervskunder og institutionelle kunder, og vi har en meget stærk platform, som vi ser frem til at styrke og bygge videre på, tilføjer han.

Salget struktureres som en overdragelse af aktiver og forpligtelser til regnskabsmæssig værdi, og aktiverne overdrages til dagsværdi, skriver Danske Bank.

ØGER POTENTIALE FOR UDLODNING

Transaktionen dækker over udlån for cirka 144 mia. kr., indlån for cirka 37 mia. kr. og en samlet risikoeksponering på cirka 36 mia. kr. Alle tal er opgjort ved udgangen af 2022.

Den ventes samtidig at frigøre 5,5 mia. kr. i kapital hos Danske Bank, som vil styrke kapitalgrundlaget og desuden øger potentialet for udlodning, oplyser banken.

Salget påvirker ikke forventningerne til året, og ventes heller ikke at have væsentlig indvirkning på bankens fremtidige indtjening.

Det betyder dog en hensættelse i regnskabet for andet kvartal, der efter planen skal offentliggøres fredag i denne uge. Det hænger sammen med en forsigtig værdiansættelse og forventede transaktionsomkostninger på 0,7 mia. kr., skriver Danske Bank.

NORDEA FØLGER PLAN OM AT UDVIDE

Hos Nordea kalder topchef Frank Vang-Jensen opkøbet for et vigtigt skridt i bankens nordiske strategi om at udvide tilstedeværelsen i Norge.

- Det vil tilføje betydelig skala til vores personal banking-forretning i Norge og tilbyder værdiskabelsesmuligheder gennem klare indtægts- og omkostningssynergier, siger han i en meddelelse.

Markedsandelen inden for realkredit vokser med opkøbet til 16 pct. fra 11 pct. ifølge Nordea. Nordea har tidligere overtaget Gjensidige Bank, SG Finans og Topdanmark Life.

Med købet overtager Nordea omkring 285.000 kunder, der indtil videre ikke skal foretage sig noget, skriver Banken.

Både Handelsbanken og Nordea været rygtet som køber af forretningen, som nu ender i hænderne på Nordea.

Aftalen er betinget af myndighedsgodkendelser, men ventes ifølge Danske Bank at blive gennemført i fjerde kvartal 2024.

.\\˙ MarketWire