Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg bekræfter ny ledelse i russiske bryggerier: Det er sket uden vores godkendelse

19/7 10:23

Der er blevet indsat ny ledelse i Carlsbergs otte russiske bryggerier, der samlet går under navnet Baltika Breweries.

Dermed har Carlsberg mistet kontrollen med sin russiske forretning, bekræfter koncernen i en meddelelse onsdag morgen.

Den er blevet flået ud af hænderne på det danske selskab, efter at Ruslands præsident, Vladimir Putin, over weekenden har underskrevet et dekret, der gav de russiske myndigheder mulighed for midlertidigt at tage kontrollen. Det er nu sket.

- Skiftet i ledelsen er sket uden vores viden og uden godkendelse fra Carlsberg Group, skriver Carlsberg i meddelelsen.

PUTIN INDSÆTTER NÆR VEN

Ifølge Financial Times er det Putins nære ven Taimuraz Bolloev, der er blevet udpeget som ny direktør for Carlsbergs russiske datterselskab, og Carlsberg bekræfter oplysningen over for MarketWire.

Han skulle desuden været tæt på milliardær-brødrene Yuri og Mikhail Kovalchuk, der er underlagt vestlige sanktioner.

Den nye direktør har tidligere stået i spidsen for Baltika i mere end et årti frem til 2004. Carlsberg overtog bryggerierne nogle år senere i 2008.

- Vi er i gang med at undersøge vores muligheder og følger selvfølgelig udviklingen tæt, siger Tanja Frederiksen, pressechef i Carlsberg, til MarketWire.

Den seneste udvikling sår på ny tvivl om den igangværende salgsproces, der blev sat i gang efter Ruslands invasion af Ukraine, der blev indledt i februar 2022.

- Det er uklart for Carlsberg Group, hvilke implikationer denne udvikling vil have på den igangværende drift af Baltika Breweries i Rusland samt den nuværende salgsproces, skriver Carlsberg i meddelelsen.

SALG KAN GÅ I VASKEN

Senest kunne Carlsberg i juni meddele, at der var fundet en køber, men at de nødvendige godkendelser fra de russiske myndigheder fortsat udestår. Og det kan nu vise sig at blive overflødigt, lyder det fra Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.

- Det stiller salgsprocessen i et usikkert lys og de kan risikere, at salget går i vasken, siger han.

- Det er en bekræftelse af det, vi har hørt og et vidnesbyrd om, hvor udfordrende og uforudsigelige de russiske myndigheder er at samarbejde med, når de overtager aktierne uden at snakke med Carlsberg først, tilføjer analytikeren.

Investorerne reagerer dog afdæmpet på meldingen, og aktien ligger uændret i 1020 kr. onsdag.

- Aktionærerne tilskriver ikke aktiverne nogen værdi, og det så vi også på en afdæmpet reaktion mandag, siger Mikkel Emil Jensen med henvisning til reaktionen tidligere på ugen.

Hos Carlsberg har man allerede nedskrevet et stort milliardtab på forretningen. I det seneste årsregnskab var aktierne dog fortsat bogført til 7,5 mia. kr.

.\\˙ MarketWire