Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth-konkurrent overrasker positivt i andet kvartal

19/7 11:59

Svenske Sandvik, der konkurrerer med blandt andet danske FLSmidth inden for udstyr til mineindustrien, har leveret et driftsresultat i andet kvartal, der overrasker analytikerne positivt.

Aktien falder dog alligevel 1,6 pct. på børsen i Stockholm.

- Vi leverede et solidt resultat i andet kvartal, hvor omsætningen voksede for niende kvartal i træk, udtaler den administrerende direktør, Stefan Widing, i regnskabet.

Det justerede driftsresultatet målt på EBITA-niveau endte i 6599 mio. svenske kr., hvad er højere end analytikernes forventning ifølge infronts estimat på 6246 mio. svenske kr.

På toplinjen omsatte minekoncernen for 32.243 mio. svenske kr. mod infronts estimat på 31.110 mio. svenske kr.

Inden for Sandviks mineudstyrsdivision 'Mining and Rock Solutions' ventede finanshuset Deutsche Bank forud for regnskabet, at koncernen ville få en organisk vækst i ordreindgangen på 5 pct., mens aftagende udfordringer i forsyningskæderne var forudset til at kunne give en organisk salgsvækst på 16 pct.

Sandvik formåede at overgå begge forventninger med en organisk vækst i ordreindgangen på 6 pct. og 18 pct. i salgsvæksten på årsbasis.

- Divisionen oplevede fortsat en robust efterspørgsel, både i udstyrs- og eftermarkedsforretningen. Den organiske ordreindgang voksede til vores næsthøjeste niveau for ordreindgang til dato, udtaler den administrerende direktør i regnskabet.

Aktien i danske FLSmidth falder 1,5 pct. til 340,40 kr.

.\\˙ MarketWire