Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted kollega får underskud i andet kvartal trods fremgang

20/7 09:44

Ørsteds svenske branchefælle energiselskabet Vattenfall boomer i toppen, men efterlader minus på bunden i andet kvartal.

Det fremgår af regnskabet torsdag.

- Selv om efterspørgslen efter fossilfri elektricitet er større end nogensinde, er markedet for offshore vindkraft udfordrende. Højere inflation og kapitalomkostninger påvirker hele energisektoren, men den geopolitiske situation har gjort offshore vind og dens forsyningskæde særligt sårbar. Samlet set ser vi omkostningsstigninger på op til 40 pct., siger den administrerende direktør, Anna Borg, i regnskabet.

Statsejet Vattenfall formåede i andet kvartal at omsætte for 61,8 mia. svenske kr., der korrigeret for valutaeffekter er en fremgang på 18 pct.

Selskabet oplyser dog, at det fik en negativ indvirkning på indtjeningen på 5,5 mia. svenske kr., da selskabet valgte at stoppe for udviklingen af havvindmølleprojektet Norfolk Boreas i Storbritannien.

- Vi vil undersøge den bedste vej frem for hele Norfolk Zone, som ud over Boreas også omfatter Vanguard East- og West-projekterne, udtaler Anna Borg.

Driftsoverskuddet målt på EBITDA blev 5,8 mia. svenske kr. sammenlignet med andet kvartal sidste år på 15,4 mia. svenske kr., dertil faldt driftsresultatet på EBIT-niveau til negative 2,8 mia. svenske kr.

På bundlinjen blev det et tab på 4,9 mia. svenske kr. mod sidste års kvartalsplus på 4,2 mia. svenske kr.

Selskabet fremhæver desuden, at det har fået tildelt mere kapacitet af det svenske energinetværk TSO, hvilket sikrer en fortsat udbygning af etnettet.

.\\˙ MarketWire