Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Ørsted, Jyske Bank og Viaplay

21/7 06:32

BØRSEN

VIAPLAY BEDER BANKER OM HJÆLP I KÆMPEKRISE

En massiv spareplan, frasalg og velvillige banker skal redde Viaplay. Selskabet endte andet kvartal med et underskud på 3,8 mia. kr. Den i forvejen hårdt ramte aktie faldt med 49 pct. En spareplan skal reducere medarbejderstaben med 25 pct. (Forside, side 4)

ØRSTED SKUFFET OVER UDEBLEVEN STORORDRE I USA

Selv om Ørsted var den eneste byder i et stort havvindudbud i USA, måtte selskabet gå tomhændet hjem. Prisen var for høj, lyder det. (Side 2)

DET DANSKE MARKED FOR BØRSNOTERINGER TEGNER DYSTERT RESTEN AF 2023

Det danske marked for børsnoteringer har i flere år haltet efter de øvrige lande i Norden, og 2023 ser ud til at blive endnu et lunkent et af slagsen. Indtil videre er det kun biotekselskabet Gubra, der er blevet noteret på hovedbørsen, og det kan meget vel blive det eneste nye selskab i 2023. (Side 12)

IVÆRKSÆTTERI RAMMER NI ÅRS LAVPUNKT

Stadig færre skifter lønmodtagertilværelsen ud med livet som iværksætter. Økonomisk usikkerhed, bureaukrati og høje etableringsomkostninger skræmmer. (Side 16)

DANSKE AKTIER RAMMER DEN BEDSTE STIME I 19 MÅNEDER

Investorer frygter ikke længere for en recession i samme grad, og det booster det danske aktiemarked. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTER MENER MINESELSKAB HAR EN GOD SAG

Australske Energy Transition Minerals kræver en erstatning på 76 mia. kroner af Grønland og Danmark, fordi selskabet ikke kan få godkendt sin plan om at udvinde særlige mineraler på Kvanefjeld. Juridiske eksperter støtter selskabets kritik af grønlandsk lov med mulig tilbagevirkende kraft. (Forside, side 4-5)

OPTIMISME STIGER MED GOD GRUND

Der var en marginal fremgang i danskernes optimisme i juli, og dermed fortsætter kravleturen ud af kulkælderen. Men det går bedre i økonomien, end forbrugerne tror, på nuværende tidspunkt. Årets andet halvår kan give nye positive overraskelser. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

INTERNATIONALE BETALINGSKORT ER VED AT TAGE LIVET AF DANKORTET

Kortudbydere som Visa og Mastercard kan sammen med et stigende brug af mobilbetalinger koste det 40 år gamle dankort livet. Bankerne tjener mere på betalingskortene, og dankortet får sjældent plads i bankernes løsning for mobilbetaling. Forsvinder dankortet, vil det koste detailhandel og forbrugere et trecifret millionbeløb. (Forside, side 8-9)

EU VIL GRIBE IND OVER FOR UDSKÆLDT BANKGEBYR

Danske banker skal ikke længere have lov til at opkræve et årligt gebyr af privatkunder med investeringsbeviser – medmindre banken reelt har ydet kunden rådgivning. Indgrebet betyder, at investeringsbeviser bliver billigere, og kunden får en større del af afkastet. (side 6-7)

JYSKE BANK FORPLIGTER SIG TIL AT LÅNE 3 MIA. KR. UD TIL RABATPRISER

Jyske Bank og Den Europæiske Investeringsbank indgår en låneaftale, som sikrer fordelagtig finansiering til specielt grønne virksomheder. (Side 4)

FORBRUGERNE HAR FÅET LIDT MERE TILLID TIL FREMTIDEN

Langsomt men sikkert har forbrugerne fået større og større tillid til fremtiden. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at for brugertilliden er steget for 9. måned i træk i juli. (Side 5)

BEIJING MENER KINESISK ØKONOMI HAR DET FINT

Internationale investeringsbanker og analysefirmaer har reduceret vækstprognosen for kinesisk økonomi. Men det Kommunistiske Parti i Beijing har svaret igen med larmende tavshed kun afbrudt af flygtige kommentarer om, at økonomiens tilstand er bedre end sortseernes prognoser. (Side 12)

.\\˙ MarketWire