Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktien i Danske Bank kan sendes op på opjustering og udbytte, mener Sydbank

21/7 08:21

Danske Bank opjusterer sine forventninger til 2023, og det kan smitte positivt af på aktien fredag. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, oven på Danske Banks regnskab for andet kvartal.

- Aktien kan godt stige en smule på opjusteringen, der er lidt bedre end ventet, samt udbyttet på 7 kr., siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

- Udbyttet på 7 kr. per aktie flugter med Sydbank estimater, og det Danske Bank havde meddelt i forbindelse med sin strategiopdatering med cirka 60 pct. af indtægterne for første halvår, tilføjer han.

Det lå dog i kortene, at Danske Bank skulle opjustere forventningerne og følge med strømmen af opjusteringer, der den seneste tid er kommet fra en række danske banker. Men opjusteringen på 18,5-20,5 mia. kr. er dog større end markedets forventning på 19 mia. kr., men indenfor spændet, vurderer senioranalytikeren.

- Regnskabet er stærkt med nettorenteindtægter, der er bedre end ventet. Nedskrivningerne er i andet kvartal en indtægtspost og også et vidnesbyrd om rigtig stærk kreditkvalitet, tilføjer han.

Selv om regnskabet er positivt, er der enkelte poster, der stikker ud ifølge Mikkel Emil Jensen.

- Der er enkelte ting, der skuffer lidt. Gebyrindtægterne der er lidt lavere samt modposten på 700 mio. kr. fra hensættelsen i forbindelse med salget af forretningen i Norge, men korrigeres tallene for det, så matcher indtægter rigtig fint med det, som der var forventet, siger han.

.\\˙ MarketWire