Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet start på uge tæt pakket med økonomiske indikatorer

24/7 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger stærkt blandet mandag.

Invesotrerne ser frem mod en tsunami af virksomhedsregnskaber og dertil pengepolitiske møder i centralbankerne i såvel USA som eurozonen og Japan.

Møderne munder sandsynligvis ud i højere renter i Europa og USA, og muligvis også afslutningen på den monetære stramningscyklus begge steder, mens de japanske renter næppe vil rokke sig ud af stedet, da Bank of Japan ventes at fastholde status quo.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er så godt som uændret, mens de amerikanske aktiefutures indikerer små blandede udsving i de tre hovedindeks på under 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo trækker en markant svækkelse af yen de store eksport-orienterede selskaber op. Meldinger sent fredag om stor sandsynlighed for at Bank of Japan kun kommer med begrænsede ændringer i inflationsprognosen, har svækket den japanske valuta.

- En relativt billigere yen i forhold til dollar efter rapporter om, at Bank of Japan vil holde sin politik uændret understøtter det japanske marked, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Bilproducenterne er blandt mandagens vinderne, hvor Toyota stier 1,3 pct., Nissan øger 2,6 pct. og Honda handles 1,7pct. højere.

Nikkei 225 stiger 1,3 pct., og Topix-indekset øger 0,8 pct.

De kinesiske markedsdeltagere ser frem mod ugens møde i Kinas politbureau for eventuelle nye stimulanser til den afmattede økonomi. Men hidtil har skuffelse over udeblevne tiltag stået højt på investorernes facitliste, og forventningerne til Beijings handlinger er reduceret tilsvarende.

I Hongkong tager investorerne forskud på skuffelsen med et drop i Hang Seng-indekset på 1,4 pct., mens aktierne i Shanghai begrænser den negativ udsigt til et minus i Shanghai Composite på 0,1 pct. og i CSI 300 på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,3
Topix+0,8
Hongkongs Hang Seng-1,4
China Shanghai Composite-0,1
China CSI 300
-0,3
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,6
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire