Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian rundbarberes efter vaccineflop: Amerikansk børshus skærer kursmål med en fjerdedel

24/7 07:07

Bavarian Nordics beslutning om at skrotte sit højt profilerede fase 3-program med en vaccine mod RS-virus (RSV) er et væsentligt tilbageslag.

Det mener børshuset Jefferies, der dog gentager anbefalingen "køb" af Bavarian, men skærer en stor luns af kursmålet for aktien, så børshuset nu sigter efter 245 kr. mod tidligere 325 kr.

- Det mislykkede fase 3-studie af RSV-vaccinen er skuffende og slukker håbet om adgang til et blockbuster-marked og vil sandsynligvis lægge pres på aktien, skriver analytiker Peter Welford i et notat.

Han fjerner hele 90 kr. fra sin værdiansættelse af Bavarian på grund af den skrottede RSV-vaccine, som han tidligere ellers har vurderet på sigt kunne nå et topsalg på op mod 1,35 mia. dollar.

Valutaudsving trækker dog i den anden retning, så ændringen af kursmålet lander på 80 kr.

SKUFFENDE DATA

Justeringen kommer, efter at Bavarian lørdag annoncerede skuffende resultater fra et afsluttende studie med vaccinen til personer på 60 år og opefter.

De endelige resultater fra forsøget viste, at vaccinekandidatens effektivitet var 59 pct. i forhold til at forebygge mod minimum to prædefinerede symptomer i de nedre luftveje, skriver selskabet.

Dermed var det ene kriterie for forsøget opfyldt, men det andet blev ikke opfyldt.

- I evalueringen af vaccinekandidatens evne til at forebygge mod mere svær sygdom i de nedre luftveje, baseret på tre eller flere prædefinerede symptomer, sås dog kun en effektivitet på 42,9 pct. hvilket ikke opfyldte kriteriet for succes, oplyste Bavarian.

RS-virus giver typisk forkølelseslignende symptomer, men kan i alvorlige tilfælde give behandlingskrævende og i enkelte tilfælde fatale infektioner i de nedre luftveje for personer i risikogruppen, der tæller børn og ældre.

Flere selskaber har derfor gået efter at få udviklet en vaccine til RS-virus, også fordi markedet er potentielt lukrativt. Analytikere har tidligere vurderet, at markedet kan få et omfang på niveau med markedet for influenzavacciner. Og Bavarian har været med helt fremme i feltet, da de første vacciner først er blevet godkendt i år.

Men Bavarians resultater med RSV-vaccinen blegner sammenlignet med de resultater, konkurrenter som GSK, Pfizer og Moderna har leveret for deres vacciner i fase 3-studier. Eksempelvis viste GSK en effekt på 83 pct. mod to prædefinerede symptomer og hele 94 pct. mod svær sygdom i de nedre luftveje baseret på tre eller fire prædefinerede symptomer.

LAV SANDSYNLIGHED FOR SUCCES MED CORONAVACCINE

I sin revurdering af Bavarian-aktien ser Jefferies i øvrigt også risiko for, at Bavarian kan få svært ved at få sin coronavaccine på markedet.

Bavarian er i færd med et afsluttende fase 3-studie, som støttes af den danske stat med 800 mio. kr., men Jefferies skærer sandsynligheden for, at vaccinen kommer på markedet til bare 10 pct., hvilket værdisætter programmet til 6 kr. per aktie.

Til gengæld forudser Jefferies, at 2023 vil byde på rekordleverancer for Bavarians koppevaccine drevet af stærk efterspørgsel oven på udbruddet af abekopper, mpox, sidste år.

- Bavarian stræber efter at kunne producere 20 mio. doser årligt ved udgangen af 2023, hvis det forudsættes, at der ikke ikke er flaskehalse fra forsyningen af råmaterialer, hvilket måske indikerer et salgspotentiale på 600-1200 mio. dollar årligt afhængig af pris, hvilket er væsentligt over vores estimatet på 140 mio. dollar årligt fra 2027 og frem, hedder det i notatet.

.\\˙ MarketWire