Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Facit efter Bavarians studieflop: Næsten 4 mia. kr. gik op i røg

24/7 17:12

Der har været kontant afregning på aktiemarkedet mandag, efter at Bavarian Nordic i weekenden meldte om et fejlslagent fase 3-studie med en vaccine mod RS-virus og af samme grund helt har skrottet udviklingen af vaccinen.

Aktien faldt tungt allerede i de første minutters handel og lukkede samlet 26 pct. lavere i 140,95 kr.

Kursfaldet betyder, at over 3,8 mia. kr. i kursværdi er forsvundet fra Bavarian-aktionærernes depoter. Samlet er markedsværdien af Bavarian faldet til lige under 11 mia. kr. fra 14,8 mia. kr.

Netop den fejlslagne RS-vaccine var af analytikere da også spået store salgsmuligheder og et årligt salg på sigt på over 1 mia. dollar.

Hos Sydbank vurderede analytiker Søren Løntoft Hansen, at det fejlslagne studie svækker investortilliden, måske også med det fejlslagne studie i 2017 af kræftmidlet Prostvac i baghovedet. Dengang faldt aktien hele 48 pct.

- Der forestår derfor Bavarian et langt sejt træk i forhold til at genopbygge investortilliden - den genopbygning vil efter vores vurdering tage tid og i en periode lægge en dæmper på kursudviklingen, konstaterer Sydbank-analytikeren.

Bavarians finansdirektør Henrik Juuel lagde over for MarketWire ikke skjul på sin skuffelse, men pegede også på, at selskabet i dag er et helt andet sted end tilbage i 2017, da udviklingen af Prostvac slog fejl.

- Vi har i dag en solid basisforretning, der tjener gode penge. Vi har i år guidet en omsætning på omkring 6 mia. kr. og en EBITDA på omkring 2,2 mia. kr. Og heri er medregnet omkostninger til RSV-studiet, siger Henrik Juuel.

.\\˙ MarketWire