Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Massive stigninger i kinesiske markeder mens Tokyo holder sig tilbage

25/7 06:47

Der er fut i de asiatiske aktiemarkeder tirsdag, hvor investorerne på de kinesisk- og kinesiskrelaterede markeder fører sig frem, mens de japanske kolleger holder sig noget mere tilbage.

Kinas politbureauet, der er det øverste beslutningstagende organ i det regerende kommunistparti, har lovet at lancere nye tiltag til at opretholde den økonomiske aktivitet og fokusere på at udvide den indenlandske efterspørgsel, øge tilliden og imødegå risici, ifølge det kinesiske statslige nyhedsbureau Xinhua.

Det giver kraftig fremgang i aktiemarkederne i Shanghai og Hongkong og smitter af på de eksportorienterede markeder i Taiwan og til dels Sydney, alt imens investorerne afventer de pengepolitiske møder i såvel USA som Europa og Japan de kommende dage.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,2 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer små kursfald under 0,1 pct. i de tre hovedindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo er den generelle asiatiske begejstring til at overse. Udsigten til en uændret pengepolitik fra Bank of Japan får ikke investorerne op fra sofaen og - trods plusser i det amerikanske marked mandag - siver de japanske indeks efter en ellers positiv start på tirsdagens handel.

Nikkei 225 viger 0,5 pct., og Topix-indekset ligger med et minus på 0,1 pct.

Anderledes gang er der i de kinesiske markeder, hvor massive stigninger dominerer alle de kinesiske indeks.

I Hongkong øger Hang Seng-indekset 3,2 pct., og aktierne i Shanghai er på himmelflugt med et plus i Shanghai Composite på 1,9 pct. og i CSI 300 på 2,6 pct.

På de øvrige markeder øger Taiex-indekset i Taiwan 1,3 pct., og Kospi-indekset i Seoul stiger 0,1 pct., mens Singapores Strait Times øger 0,3 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med en gevinst på 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,1
Hongkongs Hang Seng+3,2
China Shanghai Composite+1,9
China CSI 300
+2,6
Taiwan Taiex+1,3
Sydkoreas Kospi+0,1
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,5

.\\˙ MarketWire