Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spotify melder om flere aktive bruger og forventer at det fortsætter

25/7 12:27

Musiktjenesten Spotify forudser flere aktive brugere på sin platform, der også det seneste kvartal har oplevet fremgang.

Det skriver Bloomberg News, efter at selskabet har leveret regnskab for andet kvartal.

Spotify sigter efter 572 mio. månedlige aktive brugere i tredje kvartal, hvor estimatet blandt analytikerne lyder på 548 mio. Ser man på antallet af premium-abonnenter, er forventningen dog mere på linje med det ventede. Her forudser Spotify 224 mio. premium-abonnenter, hvor analytikerne venter 223,5 mio.

I det netop afsluttede andet kvartal voksede antallet af månedlige aktive brugere med 27 pct. til 551 mio., hvor forventningen var lidt lavere på 529,9 mio. aktive brugere.

Også omsætningen er vokset i andet kvartal og endte på 3,18 mia. euro, som er en vækst på 11 pct. Analytikerne havde dog sat næsen op efter lidt mere, da der var ventet 3,21 mia. euro. På bundlinjen har selskabet da også rapporteret et tab på 1,55 euro per aktie, hvor der blev tabt 0,85 euro per aktie i samme kvartal året før.

Aktien stiger 1,5 pct. på den tyske børs, mens den amerikanske notering stiger 3,7 pct. i formarkedet i USA.

HÆVER PRISER

Regnskabet fremlægges, dagen efter at Spotify annoncerede højere priser for at benytte sig af streamingtjenesten. Ifølge Spotify selv kommer prisstigningerne på baggrund af, at der er "skiftende markedsforhold", og tjenesten skal kunne blive ved med at "levere værdi" til sine "fans", lød det i en meddelelse mandag.

Her oplyste selskabet, at kunder i blandet andet USA og Danmark vil modtage en mail, der forklarer, hvad de nye prisstigninger betyder for den enkeltes Spotify -konto.

I USA vil en premium-konto stige fra 9,99 dollar til 10,99 dollar om måneden.

I Danmark kostede et premiumabonnement 99 kroner om måneden, mens det mandag eftermiddag fremgik, at abonnementet er steget til 109 kroner.

.\\˙ MarketWire