Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Den Internationale Valutafond IMF opjusterer globalt vækstskøn

25/7 15:40

Den Internationale Valutafond, IMF, opjusterer sit skøn for den globale vækst til 3,0 pct. for 2023 og 2024.

- IMF opjusterer væksten i verdensøkonomien en smule. Det er positivt for de mange danske eksportvirksomheder, at IMF er mere optimistiske på verdensøkonomien, vurderer Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til prognosen.

Opjusteringen er ifølge Bloomberg News drevet af en stabilitet i den amerikanske økonomi, efter at der er indgået aftale om gældsloftet samt en stærk handling fra myndigheder for at mindske problemerne i den finansielle sektor - ikke kun i USA, men også i Europa.

Det understreges dog, at der fortsat er risici mod væksten. De kommer primært fra stigende renter, vedholdende inflation samt mulig lav vækst i Kina.

Prognosen kigger også dybere i de enkelte markeder, hvor BNP-væksten i USA ventes at falde til 1,8 pct. i 2023 fra 2,1 pct. i 2022. Yderligere ventes den at falde til 1 pct. i 2024.

For euroområdet ventes en BNP-vækst på 0,9 pct. i 2023 og 1,5 pct. i 2024, hvor den sidste år var på 3,5 pct.

- De lysere vækstudsigter på de danske eksportmarkeder er godt nyt for de mange danske eksportvirksomheder, men det ændrer desværre ikke grundlæggende på, at vækstudsigterne er svage, skriver seniorøkonomen i Dansk Erhverv.

Væksten i Tyskland anslås at ende på minus 0,3 pct. i år og på positive 1,3 pct. næste år. Det er iøjnefaldende ifølge Kristian Skriver.

- For mange små- og mellemstore danske virksomheder er Tyskland det vigtigste danske eksportmarked, og når der er tilbagegang, er det noget, der kan mærkes på bundlinjen, skriver han.

.\\˙ MarketWire