Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk industrikonglomerat belønnes på børsen for ny helårsprognose

25/7 16:39

Det amerikanske industrikonglomerat 3M opjusterer sine forventninger til hele året, og det er sød musik i ørerne hos investorerne.

Aktien sendes frem 5,1 pct. på den amerikanske børs.

3M, der særligt er kendt for sine gule post-it-sedler, ser nu en justeret indtjening per aktie i niveauet 8,60-9,10 dollar mod tidligere forventning på 8,50-9 dollar ifølge Bloomberg News.

Analytikere adspurgt af Bloomberg News venter en indtjening per aktie på 8,61 dollar.

Forventningen til den ordinære pengestrøm for driften er ligeledes løftet og ligger nu i spændet 5,9-6,3 mia. dollar mod tidligere udmeldt på 5,8-6,3 mia. dollar. Virksomheden venter fortsat en organisk omsætningsvækst i niveauet minus 3 til 0 pct.

Opjusteringen kommer i forbindelse med 3M's regnskab for andet kvartal, hvor der blev realiseret en justeret indtjening per aktie på 2,17 dollar mod markedets forventning på 1,73 dollar.

Derudover blev det til en nettoomsætning på 8,33 mia. dollar, der landede over de 7,86 mia. dollar estimeret af analytikere.

3M indgik i juni et forlig med lokale myndigheder i USA til en værdi på 10,3 mia. dollar over 13 år, og det har ifølge Bloomberg News en negativ indvirkning på indtjeningen per aktie.

I andet kvartal var tabet per aktie 12,35 dollar mod et tab på 14 cent i samme periode et år før.

Det indgåede forlig skal dække nuværende og fremtidige søgsmål på grund af 3M's forurening med evighedskemikaliet PFAS. Det omhandler blandt andet forurening fra forskellige typer brandslukningsskum, der har været brugt på militærbaser og flyvepladser.

.\\˙ MarketWire