Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tottenham-ejer tiltales for insiderhandel

26/7 06:42

Briten Joe Lewis, der ejer fodboldklubben Tottenham, er i USA blevet tiltalt for flere tilfælde af insiderhandel.

Det oplyser den amerikanske statsanklager i Manhattan i New York City tirsdag i en video på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

- Vi hævder, at Joe Lewis i årevis har misbrugt adgang til bestyrelseslokaler og gentagne gange har videredelt insideinformation til hans romantiske partnere, personlige assistenter, piloter og venner, siger Damian William i videoen.

- Disse mennesker har efterfølgende handlet på baggrund af den insideinformation og tjent millioner af dollar på aktiemarkedet.

86-årige Joe Lewis har tjent sin formue på blandt andet valutahandel i især 1980- og 1990'erne.

Han overtog en majoritet i Premier League-klubben Tottenham i 2001.

Damian William kalder yderligere de gerninger, som Joe Lewis er anklaget for, for "korruption" og "snyd".

- Intet af dette var nødvendigt. Joe Lewis er en velhavende mand, men, som vi påstår, brugte han insideinformation til at kompensere sine medarbejdere eller uddele gaver til sine venner og elskere, lyder det.

Joe Lewis er en af Storbritanniens rigeste mænd og ejer ifølge Financial Times størstedelen af sine investeringer gennem porteføljeselskabet Tavistock Group, der er baseret i det kendte skattely Bahamas, hvor han i øvrigt selv bor.

En række af de påståede lovbrud skulle være sket om bord på Joe Lewis' superyacht til en værdi af 250 millioner dollar - svarende til 1,7 milliarder kroner.

Noget af insideinformationen skulle stamme fra de ellers ikke offentlige resultater af kliniske forsøg i selskaber som Solid Biosciences og Mirati Therapeutics, skriver Financial Times.

/ritzau/Reuters