Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk hørebrille sætter sig mellem to stole, mener Carnegie-analytiker

26/7 11:34

Nyheden om øget konkurrence på høreapparatmarkedet i form af franske Essilorluxottica, der med et israelsk opkøb vil slå igennem med en hørebrille, har sendt Demant til bunds i det danske C25-indeks.

I modsat ende flyder GN oven på trods udsigten til øget konkurrence.

Der er for Demant-aktien dog også tale om "en storm i et glas vand", mener Niels Granholm-Leth, der er aktieanalysechef i Carnegie, om kursfaldet på 2,2 pct.

- Hvert eneste år kommer der nye teknologier, som forsøger at "disrupte" det klassiske høreapparat. Så bliver der råbt "ulven kommer", hvad end det er OTC-apparater, Apple, Google eller Bose, der kommer med nye produkter, siger han til MarketWire.

Den franske brillekoncern Essilorluxottica meddelte tirsdag aften, at man med opkøbet af den israelske startup Nuance vil indtage markedet for høreapparater med en hørebrille.

Om det vil lykkes for koncernen, må tiden vise, men i Carnegie forholder man sig skeptisk.

- Der er en lang række udfordringer med at inkorporere et høreapparat i en brille, siger Niels Granholm-Leth.

Et produkt som hørebrillen vil primært være målrettet folk med lette høretab, og det kan være et problem.

- Folk med milde høretab vil ikke anerkende, at de har et høretab, og derfor bruger de heller ikke rigtigt høreapparater. Når du så får et værre høretab, får du behov for at få lavet en tilpasning af høreapparatet med en silikoneafstøbning af hørekanalen.

- Det kan man ikke rigtig inkorporere ind i brillen, forklarer aktieanalysechefen.

Med en hørebrille, der skal appellere til et segment, der ikke vil stå ved et høretab, før den ikke længere er tilstrækkelig, har Essilorluxottica sat sig mellem to stole. Af den årsag vurderer Niels Granholm-Leth ikke, at det franske sats vil ændre særlig meget for høreapparatmarkedet.

KAN PÅVIRKE POSITIVT

Der er langt fra tale om en ny opfindelse med hørebrillen, der ifølge aktieanalysechefen har eksisteret siden 1960'erne. Skulle Essilorluxotticas bud på et høreapparat imidlertid slå igennem, kan den øgede opmærksomhed smitte positivt af på de danske høreapparatselskaber.

- Alle initiativer, der øger brugeradoption blandt folk med milde høretab, vil over tid formentlig også føre til en højere adoption af rigtige høreapparater til folk, der har værre høretab, siger han til MarketWire.

- Hvis man kan få flere folk med milde høretab til at bruge en eller anden form for høreløsning, vil det måske i virkeligheden øge sandsynligheden for, at du kan få flere personer med værre høretab til at bruge høreapparater, tilføjer han.

Samme argument har været brugt i forbindelse med salget af høreapparater solgt i håndkøb - også kendt som OTC. Hidtil har OTC-markedet dog været et flop, konstateres det.

COSTCO SÆNKER PRISER

Videre kan det påvirke aktierne i GN og Demant, at den amerikanske detailgigant Costco har sænket priserne på nogle af sine høreapparater, der sælges i håndkøb, påpeger Niels Granholm-Leth.

Det gælder høreapparater fra Philips, der produceres af Demant, og Rexton, der produceres af WS Audiology. Prisnedsættelsen har ikke ramt GN's Jabra-høreapparat, der uændret sælges med en startpris på 1699 dollar.

Til sammenligning er prisen på Philips og Rexton sænket til 1499 dollar. fra 1599 dollar. Ændringen fremgik af Costcos hjemmeside mandag.

Det kan være årsag til, at GN flyder oven på i C25-indekset med et plus på 1,7 pct. til 183,80 kr.

.\\˙ MarketWire