Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos fedmemidler atter under lup: Storbritannien vil undersøge eventuelle selvmordsricisi

26/7 16:14

GLP-1-midler, der bruges til behandling af type 2-diabetes og vægttab, herunder Novo Nordisks supersællert, Ozempic, vil også blive genstand for en undersøgelse i Storbritannien, hvor myndighederne vil gennemgå indberetninger om patienter, der har haft selvmordstanker og andre tanker om selvskade.

Det skriver Reuters.

Beslutningen er truffet, efter at også det Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, for et par uger siden meddelte, at det vil undersøge, om lægemiddelklassen kan sættes i forbindelse med forhøjede selvmordsrisici.

Også GLP-1-lægemidler fra Eli Lilly, Sanofi og Astrazeneca er en del af undersøgelsen, der ifølge Reuters blev indledt allerede den 12. juli.

Hvornår myndighederne vender tilbage med en konklusion, er stadig ikke afgjort.

Myndighederne oplyser desuden, at indberetninger om selvmordstanker fra patienter på et lægemiddel ikke er et bevis for, at der også er årsagssammenhæng.

Herhjemme falder Novo-aktien onsdag eftermiddag med 2,5 pct. til 1064,80 kr.

- Om det er det, den falder på, er svært at sige, men det er den eneste nyhed, jeg har set derude, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

.\\˙ MarketWire