Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Grøn bølge skyller hen over regionen

27/7 06:49

De asiatiske aktier accelererer torsdag morgens stigninger, efter en i investorøjne begivenhedsløs amerikansk renteforhøjelse uden større overraskelser, mens de pengepolitiske møder i eurozonen og Japan torsdag og fredag kun vurderes at udgøre en mindre risici for finansmarkederne.

Men en forholdsvis blød tone på Federal Reserves pressekonference efter rentemeddelelsen onsdag, har bidt sig fast.

- Centralbankchef Powell startede med at holde sig til manuskriptet, men svingede langsomt til en erkendelse af, at inflationen rent faktisk er faldet, realrenten er steget og faktisk er på et restriktivt niveau. Han var tilnærmelsesvis på randen af et nik mod et eventuel rentenedsættelsesspor hen ad vejen, siger analysechef Padhraic Garvey fra ING ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,2 pct., og de amerikanske aktiefutures indikerer yderligere stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på op til 0,7 pct. med hovedvægten på tech-sektoren, når markedet åbner i New York senere torsdag.

I Tokyo holder den positive stemning.

Nikkei 225-indekset stiger 0,7 pct., og Topix-indekset øger 0,4 pct.

De kinesiske markeder er igen flyvende, mens der ventes på ny stimulus fra Beijings side.

Sideløbende er der tegn på en opblødning af de stramme betingelser, som dele af tech-industrien har været underlagt gennem det seneste år, blandt anden med stor uddeling af licenser til spilindustriel for at holde liv i branchen.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct. og CSI 300 øger 0,5 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong er frontløber med en stigning på 1,4 pct.

På de øvrige markeder er der en gevinst i Taiex-indekset i Taiwan på 0,6 pct., og Kospi-indekset i Seoul stiger 0,8 pct., efterfulgt af Singapores Strait Times-indeks med et plus på 0,7 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,7
Topix+0,4
Hongkongs Hang Seng+1,4
China Shanghai Composite+0,4
China CSI 300
+0,5
Taiwan Taiex+0,6
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+0,7
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire