Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk Rockwool-konkurrent belønnes for opjustering efter stærkt kvartal

27/7 10:33

En uventet fremgang i salget i Asien samt Nord- og Sydamerika mere end opvejede for tilbagegang i isoleringskoncernen Saint Gobains europæiske forretning i andet kvartal.

Det fremgår af det franske selskabs regnskab for perioden.

I andet kvartal kunne Saint Gobain notere sig en vækst i det sammenlignelige salg i Asien- og Stillehavsområdet på 7,6 pct., hvor en tilbagegang på 4,6 pct. ellers var ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

På samme måde voksede det sammenlignelige salg i Nord- og Sydamerika med 5,7 pct., hvor et fald på 2,4 pct. var i vente.

Fremgangen mere end opvejede for en tilbagegang på 8,4 pct. i Nordeuropa og 2,4 pct. i Sydeuropa, Mellemøsten og Afrika.

- Trods en moderat opbremsning i vores markeder på kort sigt vil Saint Gobain i 2023 levere en tocifret driftsmargin for tredje år i træk. På mellemlang sigt er jeg sikker på, at selskabets nye profil placerer os sikkert på vejen mod bæredygtig profitabilitet, siger topchef Benoit Bazin i regnskabet.

I runde tal omsatte Saint Gobain i andet kvartal for 24,95 mia. euro, hvilket var en spids over estimerede 24,87 mia. euro.

Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, voksede 1,5 pct. til 3,74 mia. euro, hvor der var ventet 3,46 mia. euro.

Saint Gobain har efter sit stærke kvartal opjusteret forventningerne til EBITDA-margin, der nu ventes at blive tocifret. Før lød forventningen på en margin i spændet 9-11 pct.

Aktien sendes op med 4,5 pct. til 61,16 euro på børsen i Paris.

.\\˙ MarketWire