Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spansk Ørsted-konkurrent får plus på bundlinjen og øger 2023-forventninger

27/7 11:06

Den spanske energikoncern Iberdrola fik et overskud i andet kvartal, der var højere end ventet blandt analytikere. Det har fået selskabet til at skrue op for sine forventninger til indtjeningen i 2023.

Det skriver Bloomberg News.

Iberdrola, der deler branche med danske Ørsted, venter nu en nettoindtjening i et højt encifret tal fra tidligere mellem encifret tal.

Analytiker Jenny Ping fra finanshuset Citi vurderer dog, at opjusteringen var "meget forventelig og ikke bør komme som en overraskelse" ifølge Bloomberg News.

I andet kvartal fik selskabet et overskud på 1,04 mia. euro, der overgår forventningen blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News på 978,3 mio. euro.

Driftsresultatet målt på EBITDA landede på 3,50 mia. euro mod ventet 3,69 mia. euro.

Det blev for kvartalet en omsætning på 10,80 mia. euro med en indtjening før skat på 1,55 mia. euro.

En ifølge Citi meget forventelig opjustering belønnes med et kursplus til aktien på 0,2 pct. ved middagstid på børsen i Madrid. Herhjemme falder Ørsted 0,2 pct. til 618,80 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire