Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Microsoft skal undersøges for konkurrenceforvridning af EU

27/7 13:53

Softwaregiganten Microsoft står over for en EU-undersøgelse, efter at selskabet har koblet sin onlinemødeapp, Teams, sammen med sin software-pakke.

Det kan nemlig være et brud på regler om fri konkurrence.

Det skriver Bloomberg News.

EU's antitrust-afdeling har ifølge Bloomberg News forklaret, at handlingen kan have gjort Teams mere attraktivt ved at tilbyde det sammen med programmer som Word og Excel. Der har på den måde ikke været samme mulighed for at finde alternativer.

- Vi skal derfor sikre, at markederne for disse produkter forbliver konkurrencedygtige, og at virksomheder vælger de produkter, der bedst opfylder deres behov, udtaler EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Det var særligt behovet for at kunne arbejde hjemmefra og foretage videokonferencer under coronapandemien, der for alvor satte gang i markedet.

Kritikere mener, at Microsoft var i stand til at udnytte sin magt over pc-software til at gøre Teams den nemmeste løsning for folk, der arbejdede hjemmefra, skriver Bloomberg News.

Aktien i Microsoft stiger 0,6 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire