Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB/Nordea: Satser på at have set sidste renteløft - men muligheden er der

27/7 16:16

Den Europæiske Centralbank, ECB, har netop hævet renten for niende gang i træk, og det kan meget vel blive det sidste løft i denne omgang.

Det vurderer Nordea umiddelbart efter offentliggørelsen, hvor indlånsrenten blev løftet 25 basispoint til 3,75 pct.

- Vi tror, at ECB er færdige med at hæve renten, men fremtidige offentliggørelser af nøgletal vil dog slå fast, om det data-afhængige ECB løfter renten yderligere, skriver banken i en analyse.

Alt i alt forudser banken dermed, at renten nu har toppet eller som minimum er meget tæt på.

Nordea hæfter sig i en analyse blandt andet ved, at ordlyden er ændret i den seneste meddelelse fra centralbanken. Derved lod ECB helt bevidst døren stå på klem for, at renten ikke nødvendigvis skal løftes endnu engang på det næste møde i september, og det bekræftede centralbankchef Christine Lagarde.

- Vi har en åben indstilling til, hvad vi skal gøre fra september og frem, lød det fra centralbankchefen, hvorefter hun alligevel indsnævrede mulighederne, som vil afhænge af data.

- På basis af det beslutter vi, om vi løfter renten eller om vi holder pause. Vi kommer ikke til at sænke. Og hvis vi pauser, så er det ikke til at sige, om det fortsætter. Vi kommer til at tage beslutningerne fra møde til møde, tilføjede hun.

.\\˙ MarketWire