Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Carlsberg, Rockwool og Mærsk

28/7 06:32

BØRSEN

ECB-CHEF SMÆKKER DØREN FOR SNARLIGT RENTEFALD

ECB-topchef Christine Lagarde aner sprækker i den europæiske økonomi og afviser derfor et rentefald til september. I stedet holder hun døren åben for endnu et renteløft eller for at sætte rentestigningerne på pause. Den kommende tids økonomiske nøgletal vil være altafgørende. (Forside, side 6-7)

MARKEDET FOR BANKOPKØB ER ÅBENT I ØJEBLIKKET

Der har været 15 opkøb eller fusioner i den danske banksektor de sidste tre år på grund af nye dynamikker. Eksperter ser det fortsætte. (Side 4)

INDISK VINDEVENTYR ER UDEBLEVET

Danske underleverandører til vindindustrien er talstærkt til stede i Indien. Alle er de rykket dertil for at være tættere på deres kunder og kapitalisere på et, af politikerne annonceret, vindeventyr. Foreløbigt venter de stadig. (Side 14)

VW’S INVESTERING I XPENG ER ET MAGTSKIFTE

Volkswagen er presset i Kina og skal nu udvikle biler sammen med kinesiske Xpeng. Magten er skiftet, og VW er overhalet af en lang række kinesiske konkurrenter. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

ECB'S RENTEHOP VIL RAMME FLEKSLÅN

Nationalbanken følger i fodsporene på Den Europæiske Centralbank og hæver renten. Væksten i den europæiske økonomi halter stadig trods en rekordlav ledighed, så ECB-chef Christine Lagarde er i vildrede om flere rentestigninger i efteråret. (Forside, side 4-7)

ANALYTIKER MANER TIL BESINDIGHED OVER AKTIEFEST TRODS HØJ RENTE

Aktiemarkederne har ikke haft det så godt som nu, siden renten var negativ, og trods yderligere rentehop fra centralbankerne fortsætter festen. Men chefanalytiker er knap så optimistisk. (Side 6-7)

CARLSBERG FÅR MÅSKE ADGANG TIL RUSSISKE VÆRDIER

Dele af de store russiske summer, man i Vesten valgte at indefryse efter Ruslands invasion af Ukraine, kan komme i hænderne på den danske bryggerigigant. En 30 år gammel aftale mellem Rusland og Danmark om ”rimelig og retfærdig behandling” åbner for ”fyldestgørende og effektiv erstatning”. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

UNGE INVESTORER STRØMMER IND I VÆRDIPAPIRER

Unge investorer strømmer ind i aktier og investeringsbeviser, og antallet af private investorer er igen på rekordkurs i Danmark. Trods nedturen i 2022 har især de unge gør-det-selv investorer holdt ved, og nye kommer til hver måned. (Forside, side 6-7)

KOMMUNER VIL BOYKOTTE ROCKWOOL OG ANDRE VIRKSOMHEDER I RUSLAND

Københavns Kommune vil sende et klart signal til selskaber, der opererer i Rusland. Men forslaget er ulovligt, lyder det fra Rockwool. (Side 4)

KUNDERNE HAR REKORDMANGE PENGE STÅENDE I BANKEN

For femte måned i træk stiger indlån på helt almindelige bankkonti og er på 1121 mia. kr. Men det rekordhøje indestående er en illusion, for pengene er ikke lige så meget værd som, før prisstigningerne tog fart. (Side 8)

ANDENPLADSEN VAKLER FOR A.P. MØLLER-MÆRSK

MSC overtog sidste år pladsen som verdens største containerrederi. Den position har det schweizisk-italienske rederi udbygget massivt siden, og i dag er rederiet 25 pct. større end A.P. Møller-Mærsk målt på kapacitet. (Side 8-9)

MILLIARDINDTÆGTER FRA HAVVIND KAN ÅBNE EUROPAS PORTE FOR KINESISKE SELSKABER

Milliarderne ruller ind i statskassen, når der i disse år afholdes auktioner på havvind. Men de enorme betalinger presser en industri i knæ og kan i sidste ende åbne porten til Europa på vid gab for kinesiske vindmøller, advarer brancheorganisation. (Side 10-11)

ECB LØFTER RENTEN TIL HØJESTE NIVEAU I 22 ÅR

Den Europæiske Centralbank (ECB) hævede sin ledende rente med 0,25 pct.point i forbindelse med torsdagens rentemøde. Flere hop kan ventes. (Side 14)

.\\˙ MarketWire